Δημιουργείται Σύλλογος Μαγείρων Κομοτηνής | xronos.gr
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Δημιουργείται Σύλλογος Μαγείρων Κομοτηνής

19/03/19 - 10:00

Στόχος η στήριξη νέων μαγείρων όπως και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας

Σύλλογος Μαγείρων Κομοτηνής αναμένεται να δημιουργηθεί επίσημα το επόμενο διάστημα με διπλό στόχο. Αφενός την στήριξη των νέων μαγείρων της Κομοτηνής που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής. Αφετέρου την ανάδειξη της κουζίνας της περιοχής η οποία προέρχεται από διάφορους τόπους, είναι πολυπολιτισμική αλλά παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό ιδίως εκτός Ελλάδας.

"Είπαμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο μαγείρων Κομοτηνής, ο οποίος θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις δράσεις της Κομοτηνής στην γαστρονομία", λέει σχετικά στον "Χ" ο αρχιμάγειρας σεφ Αναστάσης Αρουτσίδης, ο οποίος διαπιστώνει ότι "μέσα από τον σύλλογο θα μπορέσουμε να μαζέψουμε και πόρους για να υποστηρίξουμε κάποιον μαθητευόμενο ο οποίος θέλει να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μαγειρικής". Σημείωσε, μάλιστα, ότι "μαζευτήκαμε αρχιμάγειρες και σεφ από την περιοχή και θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα αναδείξει την γαστρονομική κουλτούρα της Κομοτηνής. Η περιοχή έχει διάφορες κουζίνες, όπως η θρακιώτικη, η ποντιακή, η μακεδονική, η σαρακατσάνικη, της μειονότητας της περιοχής. Θέλουμε να έχουμε και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα".

Μάγειρας και ο Γιάννης Πετρίδης, σημείωσε ότι "αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο μαγείρων στην πόλη μας, για να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που βγαίνουν από σχολές και τα πράγματα του τόπου μας, την κουζίνα του τόπου μας που είναι ποικιλότροπη". Εξήγησε ότι "παλιά είχε δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος διαλύθηκε μετά. Αλλά τώρα βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά νέα άτομα, για να φέρουμε εις πέρας τον σύλλογο και να τον συνεχίσουμε. Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι μάγειρες στην Κομοτηνή, αλλά βλέπουμε ότι υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά, άρα υπάρχει δυναμικό".
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr