Δημιουργικό καλοκαίρι στις Σάπες για 30 παιδιά | xronos.gr
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Δημιουργικό καλοκαίρι στις Σάπες για 30 παιδιά

10/07/19 - 10:00

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα ζώα, τη φιλία, την διαφορετικότητα, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης

Δημιουργικό καλοκαίρι απολαμβάνουν στις Σάπες 30 παιδιά, χάρη στη δράση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας. Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης υλοποιείται και φέτος από τα στελέχη του Κέντρου. Η έναρξή του έγινε στις 24 Ιουνίου και εξελίσσεται μέχρι 17 Ιουλίου και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα ζώα, τη φιλία, την διαφορετικότητα για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα αναδεικνύει μία διαφορετική θεματική. Ενδεικτικά αναφέρουμε την δράση που έλαβε στις Σάπες με τους ανθρώπους του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός» από την Αλεξανδρούπολη. Ο συνεργάτης του σωματείου και εκπαιδευτής Χαράλαμπος Κουκουζέλης μαζί με τον αντιπρόεδρο Αντώνη Ολτούμη βρέθηκαν στους χώρους Κέντρου συντροφιά με δύο λαμπραντόρ σκυλάκια, την Λέξι και τον Ίωνα. Μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουμε τα αδέσποτα ζώα, πως συμπεριφερόμαστε σε αυτά, για τον σωστό τρόπο να έχουμε ένα δεσποζόμενο ζώο. Φυσικά ο διαδραστικός τρόπος ενημέρωσης με βίντεο και η ίδια η παρουσία των σκυλιών έκανε τα παιδιά να ενθουσιαστούν.

Δραστηριότητες και παιχνίδια λαμβάνουν χώρα για τα παιδιά, απευθύνοντας παράλληλα σημαντικά  μηνύματα. Αυτήν την εβδομάδα οι δραστηριότητες είναι αφιερωμένες στην διαφορετικότητα, οπότε τα παιδιά από τις Σάπες θα επισκεφτούν τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία Περπατώ Ροδόπης και θα παρακολουθήσουν προπόνηση ατόμων με αναπηρία στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.

Ο κοινωνικός λειτουργός Θεολόγος Μολάκης, η κλινική ψυχολόγος Λένα Μαρκούλη και η ειδική παιδαγωγός Ιωάννα Βιρβίλη στελεχώνουν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας και «τρέχουν» το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η ψυχολόγος Κασσιανή Μαδεμλή.

Στόχος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας από την πρώτη μέρα λειτουργίας το 2017, είναι να παρεμβαίνει υπέρ οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να στηρίζει ανθρώπους με υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, επίσης παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Είναι το δωδέκατο παρόμοιο Κέντρο σε όλη την Ελλάδα και το δεύτερο στη Ροδόπη μετά από αυτό της Κομοτηνής. Λειτουργεί με την χορηγία της φαρμακοβιομηχανίας Pharmaten και προσδοκία όλων είναι να συνεχιστεί αυτή η χορηγία και την επόμενη χρονιά, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την  λειτουργία του το Κέντρο. Άλλωστε όπως ομολογεί ο κος Μολάκης οι ανάγκες στις Σάπες είναι αυξημένες και το αντιλαμβάνονται από όσους προσφεύγουν στο Κέντρο για να λάβουν στήριξης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr