Δήμος Μαρωνείας - Σαπών και 4η Υγειονομική Περιφέρεια θα συνεργαστούν | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

Δήμος Μαρωνείας - Σαπών και 4η Υγειονομική Περιφέρεια θα συνεργαστούν

02/02/19 - 10:00

Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς να έχει ξεκολλήσει, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε πράσινο φως στην "σύνταξη μελέτης αναβάθμιση κτιριακών υποδομών Κέντρου Υγείας Σαπών"

Δήμος Μαρωνείας - Σαπών και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης θα συνεργαστούν, προκειμένου να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Σαπών. Όπως σας είχε ενημερώσει ο "Χ" πριν μερικούς μήνες το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κέντρου Υγείας Σαπών "ξεκόλλησε", με αποτέλεσμα πλέον να είναι εφικτή η ανάθμισή του. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30/1 στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία και παρευρέθη ο "Χ".

Πιο αναλυτικά, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο "Σύνταξη Μελέτης Αναβάθμισης Κτιριακών Υποδομών Κέντρου Υγείας-Σαπών".

Αξιοποιείται η μελέτη του 2011
Η σύμβαση συνάπτεται με σκοπό την διατήρηση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών και των γύρω περιοχών.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είχαν ήδη συντάξει το 2011 μελέτη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Σαπών, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ για λογαριασμό του Νοσοκομείου Κομοτηνής, στην οργανωτική δομή του οποίου ανήκαν τα Κέντρα Υγείας του ν. Ροδόπης έως τις 31/12/2015. Τα Κέντρα Υγείας μεταφέρθηκαν και εντάχθηκαν στην οργανωτική δομή των οικείων Υγειονομικών Περιφερειακών και το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας Σαπών στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, με την οποία και υπογράφεται η παρούσα σύμβαση.

Αντικείμενό της είναι η επικαιροποίηση της μελέτης που είχε συνταχθεί το 2011, ώστε η 4η ΥΠΕ να προχωρήσει στην αναζήτηση χρηματοδότησης και κατόπιν στην υλοποίηση του έργου. Οι μηχανικοί της 4ης ΥΠΕ θα συντάξουν την μελέτη θερμοπρόσοψης και θα την παραδώσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών, ώστε να συμπεριληφθεί στην μελέτη. Ως αποτέλεσμα το αντικείμενο της τελικής μελέτης και του προϋπολογισμού αναμένεται να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr