Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής: Σταθερά προσανατολισμένο στη σύνδεση με την αγορά εργασίας | xronos.gr
ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής: Σταθερά προσανατολισμένο στη σύνδεση με την αγορά εργασίας

18/01/19 - 10:00

Με 14 τμήματα, 10 ειδικότητες, 105 εκπαιδευτές και περισσότερους από 250 καταρτιζόμενους, εξελίσσεται η εκπαιδευτική χρονιά στο δημόσιο ΙΕΚ

Σταθερά προσανατολισμένο στη σύνδεση των εκπαιδευόμενων του με την αγορά εργασίας είναι το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής. Γι' αυτό προτάσσει τις συνεργασίες με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, όπως αυτές που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου με ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις, εστίασης, κομμωτήρια. Τα παραπάνω ανέδειξε στον "Χ" η διευθύντρια του ΙΕΚ Ζαφειρούλα Κοτσάκη με αφορμή την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Δ.ΙΕΚ, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019, παρουσία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. 

Η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ προτάσσει τις συνεργασίες και τα ανοίγματα στην τοπική αγορά, με την κα Κοτσάκη να λέει "μας ενδιαφέρει ο σφυγμός της αγοράς" και να προσθέτει "αυτή είναι και η ουσία της κατάρτισης, να μπορέσουν οι καταρτιζόμενοι έχοντας πάρει όλη την εκπαιδευτική κατάρτιση που το ΙΕΚ παρέχει επάξια να σταθούν μέσα στην αγορά εργασίας". Αυτή η σύνδεση του ΙΕΚ με την αγορά εργασίας έχει θετικά αποτελέσματα για τους καταρτιζόμενους, με την κα Κοτσάκη να παρατηρεί "έχει προοπτικές να εξελιχθεί είτε σε πρακτική άσκηση 960 ωρών, είτε σε σχέση εργασίας αμειβόμενη. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν καταρτιζόμενους μας τους εξειδικεύουν πάνω στις εργασίες που εκτελούν και μετά τους θέλουν να συνεχίσουν έχοντας πλέον την κατάρτιση αλλά και την εμπειρία από την απασχόληση στην επιχείρηση". 

Τουλάχιστον 25 δράσεις κάθε εξάμηνο, συνολικά 50 το έτος αναπτύσσει το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, με την διευθύντρια να λέει με ικανοποίηση "έχει γνωρίσει η τοπική κοινωνία το έργο του ΙΕΚ".

Με 14 τμήματα, 10 ειδικότητες, 105 εκπαιδευτές και περισσότερους από 250 καταρτιζόμενους, εξελίσσεται η εκπαιδευτική χρονιά στο δημόσιο ΙΕΚ της Κομοτηνής, με την ειδικότητα της μαγειρικής να παραμένει την πιο δημοφιλή. Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές της ειδικότητας αυτής ήταν εκείνοι που ετοίμασαν τις βασιλόπιτες για κάθε ένα από τα τμήματα του ΙΕΚ, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κα Κοτσάκη και στον Δήμο Κομοτηνής και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκο Σωτηρακόπουλο για την παραχώρηση του μαγειρείου της λέσχης σίτισης, για την εκπαίδευση των καταρτιζόμενων μαγείρων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr