Δώρα και ευχές στον Σύλλογο Άγιοι Θεόδωροι | xronos.gr
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Δώρα και ευχές στον Σύλλογο Άγιοι Θεόδωροι

06/12/17 - 11:00

Πλήθος Κομοτηναίων και μη, στήριξε με την παρουσία του το έργο του συλλόγου

Με δώρο μία σύγχρονη τηλεόραση, έφτασε στην εκδήλωση του συλλόγου "Άγιοι Θεόδωροι" ο ταξίαρχος κος Καμπουρίδης. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Μέριμνας Άγιοι Θεόδωροι - με την αρωγή και του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής - στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία,  πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, τις τελευταίες απογευματινές ώρες, γιορτή και χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης Diamond, το οποίο - με ευαισθητοποιημένους ιδιοκτήτες και εργαζομένους - προσφέρει πάντα τις υπηρεσίες του προς όφελος του συλλόγου, όπως και πλήθος εθελοντών - συνεργατών - δωρητών, επώνυμων κι ανώνυμων.


"Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα", διαπιστώνει η πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία υπογραμμίζει πως "καλό όμως θα ήταν να μην υπήρχε καν η μέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα με όλους μας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μέρα έχει καθιερωθεί, γιατί έχουν προηγηθεί πάρα πολλοί και μεγάλοι αγώνες, για το αναπηρικό κίνημα, κι έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου".


"Όλοι οι Κομοτηναίοι έρχονται για να γιορτάσουν και να μας στηρίξουν", είναι το μήνυμά της, και ως παράδειγμα φέρει το 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, το οποίο στήριξε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. "Το 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, ευαισθητοποιημένο όπως πάντα - και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους και ιδιαιτέρως την κα Μαργαρίτη και τους μαθητές - μας προσφέρουν ένα πρόγραμμα με τη χορωδία τους και με πολλές εκπλήξεις", εξηγεί η κα Λιβεριάδου.


Η πρόεδρος δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στον Στρατό, ο οποίος στηρίζει τον σύλλογο: "Από εκεί και μετά, είναι πολύ σημαντικό που τόσο ενεργά βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα μας. 


Ευχαριστώ και τους δύο ταξιάρχους που βρίσκονται εδώ, τον κο Καμπουρίδη - που είχε και την πρωτοβουλία να αγοράσει μία τηλεόραση ως δώρο - και τον κο Χατζηγεωργίου για τη στήριξή του". Μεταξύ των ταξιάρχων και της προέδρου, ανταλλάχθηκαν ευχές και δόθηκε η δέσμευση από τους πρώτους, ότι θα παραμείνουν κοντά στις δράσεις του συλλόγου. 


Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα το όραμα μερικών ανθρώπων, για τη δημιουργία ενός ενιαίου, ανθρώπινου και αξιοπρεπούς πολυχώρου, ο οποίος θα στεγάζει τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης "Άγιοι Θεόδωροι", παίρνει σάρκα και οστά. 


Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος που φιλοξενείται στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής, έχει πλέον τη δική του στέγη, έναν σύγχρονο χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων. 


"Η κεντρική μονάδα παραδόθηκε από τους μηχανικούς και αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε για τη μετακόμισή μας, με την καινούργια χρονιά, χωρίς να έχουμε ορίσει ακόμη ημερομηνία. 


Προσπαθούμε να εξωραΐσουμε τον χώρο όσο το δυνατό περισσότερο", μας δηλώνει εμφανώς χαρούμενη για την εξέλιξη, η πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου και πρωτοπόρος στην προσπάθεια των παιδιών εδώ και 32 χρόνια, Νατάσα Λιβεριάδου. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr