Δύο προτάσεις για το λιμάνι Πόρτο Λάγος | xronos.gr
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Δύο προτάσεις για το λιμάνι Πόρτο Λάγος

06/07/18 - 10:00

Πρόταση που αφορά την ασφάλεια των πλοίων και εκπόνηση ενός Master Plan

Στην αναβάθμιση του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πόρτο Λάγους, στοχεύουν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων.  Σε 346.000 ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση που επιδιώκει να αντλήσει το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας για τα εξής έργα:

«Προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης, θυρών, προκατασκευασμένων οικίσκων και καμερών ασφαλείας για τον λιμένα Πόρτο Λάγους στα πλαίσια υλοποίησης του Σ.Α.Λ.Ε. (Σχέδιο Ασφάλειας Λιµενικής Εγκατάστασης)», προϋπολογισμού 246.000 ευρώ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Χρηματοδότηση εκπόνησης αναπτυξιακού προγράμματος και μελέτης διαχείρισης (Master Plan) για τον Λιμένα Εθνικής Σημασίας του Πόρτο Λάγος», 
προϋπολογισμού 100.000 ευρώ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το λιμάνι Πόρτο Λάγος είναι εθνικής σημασίας και η δραστηριότητα σε αυτό επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένα σημαντικό λιμάνι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καταγράφονται αφίξεις δεξαμενόπλοιων και φορτηγών – πλοίων από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους. 

Αυτά διακινούν κυρίως καύσιμα, αλλά και φορτία όπως δημητριακά, ηλιόσπορο, αραβόσιτο, σιτάρι, κριθάρι, λιπάσματα και βαμβακόσπορο. Τα προϊόντα που μεταφέρονται μέσω του λιμανιού έχουν προορισμό χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ενώ εξάγονται προϊόντα όπως ο βαμβακόσπορος και τα λιπάσματα προς την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Στην εγχώρια αγορά διοχετεύονται κυρίως τα καλής ποιότητας σιτηρά που υπάρχουν στην περιοχή και προορίζονται για ζωοτροφές με αποδέκτες τα νησιά του Αιγαίου: Κρήτη, Νάξο, Ρόδο, κ.ά. Στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού λειτουργούν επίσης εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων της εταιρείας ΕΛΙΝΟΙΛ, τα οποία μεταφέρονται μέσω του λιμανιού.

Στο λιμάνι γίνεται ελλιμενισμός από εμπορικά πλοία, τουριστικά σκάφη, από επαγγελματίες αλιείς και ερασιτέχνες ψαράδες. Στο νότιο τμήμα του λιμανιού υπάρχει και μια πλωτή εξέδρα όπου από την μια βρίσκονται τουριστικά σκάφη και από την άλλη σκάφη των ερασιτεχνών ψαράδων. 
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr