Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή ο Οντέρ Μουμίν | xronos.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή ο Οντέρ Μουμίν

29/03/19 - 10:00

Παρουσιάστηκε ως εκφραστής του οράματος χριστιανοί και μουσουλμάνοι να αναλάβουν πόστα ευθύνης υπό τον ίδιο ως δήμαρχο.

Σε μία υπαίθρια προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης 27/3 εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το εκλογικό κέντρο του Οντέρ Μουμίν. Ο δικηγόρος, ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εμπρός", μπροστά σε πλήθος κόσμου, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του, μίλησε στην κεντρική πλατεία του Ιάσμου. Αναφέρθηκε στα εγκαίνια του πρώτου εκλογικού κέντρου όλου του ν. Ροδόπης, με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής δίμηνης περιόδου, και ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

"Εμπρός για έναν Δήμο ανεξάρτητο"
Κατήγγειλε ότι εδώ και 20 χρόνια τον Ίασμο διοικούν ίδια πρόσωπα και παρατάξεις και είπε ότι ο συνδυασμός "Εμπρός" δημιουργήθηκε από την ίδια την κοινωνία, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμός του θέλει να διοικήσει για δύο - όχι περισσότερες - θητείες τον Δήμο. Απευθυνόμενος προς το ακροατήριο, μετέφερε ρητά το μήνυμά του: "Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, στέκομαι απέναντί σας και σας λέω το εξής απλό: Θέλω να γίνω ο δήμαρχός σας. Για έναν Δήμο δημιουργικό, ανεξάρτητο, με προοδευτικό πρόσημο. Εμπρός λοιπόν για μία αξιοπρεπή καθημερινότητα για τους ηλικιωμένους μας. Εμπρός λοιπόν για την γενιά μου, για τη γενιά μας. Εμπρός λοιπόν για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Μα πάνω από όλα εμπρός λοιπόν για να νιώσει η καθεμιά και ο καθένας από εμάς υπερήφανη/ος που είναι δημότης αυτού του ευλογημένου και πολυπολιτισμικού Δήμου".

"Όλοι μαζί ενωμένοι"
Σε ένα μείζον ζήτημα αναφέρθηκε, επίσης, ο Μουμίν Οντέρ. Πρόκειται για το ερώτημα το οποίο έθεσε ο ίδιος 'εάν κάποιος μουσουλμάνος μπορεί να γίνει δήμαρχος και να πλαισιώνεται από χριστιανούς στην διοίκηση', για να πει: "Η απάντηση είναι βεβαίως και μπορεί, αρκεί να είναι άξιος, αρκεί να βλέπει ισόνομα, ισάξια, δίκαια, όλους τους οικισμούς από την Φωλιά μέχρι το Γλυκονέρι". Δεν έκρυψε, όμως, ότι όσοι το προσπάθησαν στο παρελθόν "αποδοκιμάστηκαν στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων", αλλά παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι "σήμερα αυτή η ιδέα δοκιμάστηκε και αποφέρει καρπούς. Ήρθε η στιγμή να το αγκαλιάσουμε ενωμένοι όλοι μαζί, η ιστορία θα δικαιώσει την αλήθεια και τους τολμηρούς". Θυμίζουμε ότι στις εκλογές 2010 και 2014 του καλλικρατικού Δήμου Ιάσμου πρώτος σε ψήφους - την πρώτη Κυριακή - ήταν ο Κυριάκος Αμούτζας, ο οποίος ηττήθηκε εντέλει και στις δύο εκλογικές μάχες, λόγω της συμμαχίας των μουσουλμάνων υποψηφίων στην δεύτερη Κυριακή.
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

  1. Διοικητική - οικονομική ανασυγκρότηση
    Νέο δημαρχιακό μέγαρο στο παλιό δημοτικό σχολείο Ιάσμου, προκειμένου να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Ριζική αναδιάρθρωση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Αντιδήμαρχοι αρμόδιοι καθ' ύλη και όχι κατά τόπο. Ισχυρή εκπροσώπηση γυναικών. Ισχυρός δήμαρχος - ισχυρό συμβούλιο - ισχυροί τοπικοί πρόεδροι. Διαρκής και υποχρεωτική παρουσία εκλεγμένων συμβούλων. Καθιέρωση της ώρας του δημότη: Κάθε μέρα 11:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00 για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Δημιουργία γραφείου για κάθε πρόεδρο τοπικής κοινότητας. Κάθε τρίμηνο επισκέψεις σε όλους τους οικισμούς. Εξόφληση όλων των νόμιμων χρεών του Δήμου που υφίστανται προς ιδιώτες μέσα σε έναν χρόνο. Αποπληρωμή όλων των δανεικών υποχρεώσεων του Δήμου σε βάθος τετραετίας. Για κάθε νέα οφειλή του Δήμου, δέσμευση αποπληρωμής μέσα σε τρεις μήνες.
     
  2. Ανάπτυξη - μείωση ανεργίας
    Δημιουργία εμπορικών κέντρων στον Ίασμο και στην περιοχή Μίσχου - Μέγα Πιστού, που θα δημιουργήσουν 100 + 100 θέσεις εργασίας κατά την ανέγερση και 50 + 50 θέσεις κατά τη λειτουργία τους, αποκλειστικά από κατοίκους του Δήμου Ιάσμου. Σύσταση χάρτη επαγγελματιών - βιοτεχνών για την αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού με σύνθημα 'Καμία δουλειά εκτός Δήμου'. Επιμορφωτικά σεμινάρια σε σύμπραξη με το ΕΒΕΡ. Σύσταση ειδικού γραφείου ανεργίας με διαρκή ενημέρωση για κάθε θέση δημόσιας ή ιδιωτικής απασχόλησης.
     
  3. Υγεία, αλληλεγγύη, κοινωνική προστασία
    Εβδομαδιαίες επισκέψεις σε κάθε σπίτι ηλικιωμένου από το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι'. Μετατροπή του δημαρχιακού μεγάρου Σώστη σε κέντρο νεότητας και ΑμεΑ. Ενημερωτικά σεμινάρια υγείας και πρώτων βοηθειών. Ενημερωτικά σεμινάρια για ΑμεΑ. Ενίσχυση της καμπάνιας 'Ναι στην ζωή' κατά των αυτοκτονιών. Εξοπλισμός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Τοπικά ιατρεία σε κάθε οικισμό που υπάρχει έλλειψη. Θέσπιση ειδικού κουπονιού αξίας 1 ευρώ για κάθε συνταξιούχο ηλικιωμένο με εισοδηματικά κριτήρια 930 κουπόνια σύνολο ανά μήνα).
     
  4. Αθλητισμός, πολιτισμός, παιδεία
    Επαναφορά των κατηργημένων επιδοτήσεων σε κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο: 2000 ευρώ σε ομάδες Β' ΕΠΣ Θράκης, 4000 ευρώ σε ομάδες Α' ΕΠΣ Θράκης, 15.000 ευρώ σε ομάδες Γ' Εθνικής. Στόχος η παρουσία ομάδας του Δήμου στην Β' Εθνική σε βάθος τετραετίας. Επιδότηση 2000 ευρώ σε κάθε ενεργό πολιτιστικό σύλλογο. Οικονομική ενίσχυση στον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου για την διοργάνωση θρησκευτικών και τοπικών εκδηλώσεων. Χρηματοδότηση του φεστιβάλ κερασιού διάρκειας τριών ημερών με στόχο την ευρύτερη προώθηση του προϊόντος. Διοργάνωση παγκόσμιου φόρουμ κερασιού. Καθιέρωση ημέρας χαρταετού για τους μικρούς συνδημότες σε ετήσια βάση. Άμεση συντήρηση και βελτίωση σχολικών κτιρίων. Δημιουργία εκδηλώσεων για τις παγκόσμιες ημέρες γυναίκας, μητέρα και πατέρα. Αναμόρφωση του παλιού δημαρχιακού μεγάρου Αγιάσματος σε πνευματικό κέντρο και βιβλιοθήκη.
     
  5. Τουρισμός
    Ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου ως παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης διαφορετικών ηθών, εθίμων, θρησκειών, δημιουργία Brandname Ιάσμου. Καθιέρωση φεστιβάλ ειρήνης κάθε 1 Σεπτεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ειρήνης. Καθιέρωση δρομολογίων για τους οικισμούς του Δήμου από και προς ΔΠΘ σε συνεργασία με εταιρίες μεταφοράς, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Προβολή και αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του Δήμου, του αξιόλογου ορεινού όγκου, του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών θησαυρών του τόπου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.
     
  6. Αγροτική ανάπτυξη:
    Κατασκευή 16 αρδευτικών γεωτρήσεων. Κατασκευή 6 ταμιευτήρων. Δημιουργία δυνατότητας πορίσματος ελευθέρας ροής. Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των γεωτρήσεων κάθε αγρότη. Άμεση λειτουργία κάθε υφιστάμενης ανενεργής γεώτρησης. Σεμινάρια αγροτικής φύσεως σε συνεργασία με το ΔΠΘ. Δημιουργία κτυηνοτροφικού πάρκου, επιδοτούμενου από προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
     
  7. Ποιότητα ζωής
    Ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθαριότητας για έναν απόλυτα καθαρό Δήμο. Οριστική επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, με την σύσταση διαδημοτικού κυνοκομείου, ενεργοποίηση προγράμματος μαζικών στειρώσεων και λοιπών δράσεων με σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων. Ανανέωση υδραυλικών, αποχετευτικών και φωτιστικών δικτύων, καθαρισμός δρόμων και ρεμάτων. Εργασίες συντήρησης και κατασκευής βασικών αρτηριών εντός οικισμών και αγροτικών δρόμων. Καθαρισμός του συνόλου των δημοτικών ακινήτων στο Κτηματολόγιο. Δυναμική παρέμβαση για την άμεσα αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου. Εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των θεομηνιών. Δημιουργία πάρκου αναψυχής και πρασίνου στην γέφυρα Κομψάτου στον Πολύανθο. Οχύρωση του Δήμου και των οικισμών του απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα. Σύσταση σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Άμεση ολοκλήρωση βιολογικού καθαρισμού Ιάσμου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr