Εκκολαπτόμενοι πολιτικοί επιστήμονες εξετάζουν τη σχέση Πολιτικής και Δικαίου | xronos.gr
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Εκκολαπτόμενοι πολιτικοί επιστήμονες εξετάζουν τη σχέση Πολιτικής και Δικαίου

21/02/20 - 10:00

Στην εκδήλωση: «Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτικοί-ή»

Το Σωματείο «Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη» διοργανώνει δημόσια ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτικοί-ή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (Βασιλέως Γεωργίου 2Β).

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η Ηράκλεια Γκατζίνη, πρόεδρος του σωματείου, εξήγησε ότι «το έναυσμα για την εκδήλωση δόθηκε και από τη συνταγματική αναθεώρηση που έγινε φέτος στη χώρα μας. Αλλά και γενικά, στόχος μας είναι να κάνουμε ανοιχτές εκδηλώσεις και να φέρουμε το πανεπιστήμιο κοντά στην πόλη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θεματολογία, την περιέγραψε αναλυτικά η Αφροδίτη Κυριαζίδου, πάλι εκ μέρους του σωματείου: «Ποιές είναι οι σχέσεις, τα όρια και η ώσμωση ανάμεσα στις δύο ιδιότητες τού καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και τού δρώντος πολιτικού; Πώς η επιστημονική ενασχόληση με το Συνταγματικό Δίκαιο επηρεάζει την πολιτική δράση και λειτουργία ενός βουλευτή πρώτης γραμμής και υπουργού; και τανάπαλιν πώς ο Συνταγματολόγος αναστοχάζεται και επανεπεξεργάζεται σκέψεις και απόψεις για την επιστήμη του μέσα από πολιτικές εμπειρίες και πολιτική δράση; 

Πολιτικές εμπειρίες και πολιτική δράση; Πώς αυτό μπορεί να εκφραστεί και εφαρμοστεί σε κορυφαίες διαδικασίες όπως την Αναθεώρηση Συντάγματος και το σχεδιασμό σημαντικών νομοθετημάτων;».

Πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες θα τοποθετηθούν οι:

Γιώργος Κατρούγκαλος: Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου)

Ανδρέας Λοβέρδος: Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Βουλευτής Ροδόπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος, Επικ. καθηγητής Νομικής, 
σε μία συζήτηση που θα συντονίζει ο Πρόεδρος τού Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και καθηγητής ποινικού δικαίου στο Τμήμα της Νομικής του Δ.Π.Θ Ιωάννης Μπέκας.

Αμφότερες οι φοιτήτριες τόνισαν ότι «έχουμε μεγάλη χαρά όταν στο κοινό μας υπάρχουν νέοι γιατί αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε». Σημειώνεται ότι το σωματείο ιδρύθηκε μόλις το 2018, ωστόσο έχει αναπτύξει ήδη σημαντική δυναμική. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr