Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το νομό Ροδόπης | xronos.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το νομό Ροδόπης

24/03/20 - 10:00

Σε πρώτο χρόνο γίνονται συστάσεις στους πολίτες και δεν επιβάλλονται πρόστιμα

Ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί χθες Δευτέρα οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας πανελλαδικά, έτσι και στη Ροδόπη, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης όλων των περιττών μετακινήσεων. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται σε όλο το νομό Ροδόπης: ενδεικτικά χθες έγιναν ενημερώσεις σε Κομοτηνή, Ήφαιστο, Εγνατία Οδό και οικισμούς. Έλεγχοι γίνονται τόσο σε κινούμενους με αυτοκίνητα, όσο και σε πεζούς. «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο», αναφέρουν με μεγάφωνα οι αστυνομικοί.

Όσο για τους δια ζώσης ελέγχους, στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι πρώτα και κύρια η ενημέρωση του κόσμου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα. Ιδιαίτερα στους οδηγούς επιβατηγών αυτοκινήτων γίνεται η ενημέρωση ότι επιτρέπονται μόνο μέχρι δύο άτομα ανά ΙΧ (οδηγός κι ένας επιβάτης – με εξαιρέσεις όπως ανήλικα τέκνα). Στους πεζούς γίνεται ενημέρωση για τα απαραίτητα έγγραφα (έντυπα ή ηλεκτρονικά) που πρέπει να έχουν στην κατοχή τους για να μετακινούνται νόμιμα. Έτσι και στην Κομοτηνή πολίτες δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς ζητούμενη είναι η συμμόρφωση όλων στη νέα πραγματικότητα.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη και τους οικισμούς, με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη. Ελλείψει δημοτικής αστυνομίας στην Κομοτηνή, όλη την ευθύνη έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται είναι της τάξης των 150 ευρώ.

Βίντεο: 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr