Ένα ...ελληνόψυχο αστυνομικό τμήμα | xronos.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΠΩΝ

Ένα ...ελληνόψυχο αστυνομικό τμήμα

31/07/18 - 10:00

Το γεγονός ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση δεν πτόησε τους αστυνομικούς

Το γεγονός ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του Αστυνομικού Τμήματος είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση δεν πτόησε τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε μία προσθήκη με πρόσημο ...ελληνικό. Μία τεράστια σημαία κοσμεί την εξωτερική πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος στις Σάπες, ορατή από τον κάθε διερχόμενο. Δεν γνωρίζουμε τίνος έμπνευση ήταν, όμως σίγουρα κάνει αίσθηση.  

Και μπορεί η προσθήκη της σημαίας να προσέδωσε το κάτι διαφορετικό, όμως δεν παύει το βασικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών. Είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση και πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ώστε η δομή, η στερεότητα, η αντοχή και η ευστάθειά τους να είναι σύμφωνες με τον Κτηριακό Κανονισμό και τις λοιπές σχετικές διατάξεις και επιπλέον να  καλυφθούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής που απαιτείται για το είδος χρήσης τους, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο π.δ. 16/96 «Ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654 ΕΟΚ». 

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στα κατά καιρούς υπομνήματα που καταθέτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ώστε να βρεθεί λύση για το κτιριακό πρόβλημα του ΑΤ Σαπών. Και αυτή η λύση βρίσκεται στο παλιό κτίριο της ΔΟΥ Σαπών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει προτείνει την συστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών στο κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών, που πλέον ανήκει στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και δεν χρησιμοποιείται, με παράλληλη παραχώρηση στον Δήμο του κτιρίου του Α.Τ. Σαπών. Έτσι θα επιτευχτεί η λειτουργία των δύο Υπηρεσιών σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής αλλά θα εξοικονομηθεί και προσωπικό για την εμφανή αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης των εν λόγω Τμημάτων.  
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr