Ένας νεκρός και μία τραυματίας σε σύγκρουση τρένου και οχήματος | xronos.gr
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας σε σύγκρουση τρένου και οχήματος

26/07/18 - 10:00

Σε παραβίαση της φυλασσόμενης σιδηροδρομικής διάβασης αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της σύγκρουσης, το δυστύχημα

Σε παραβίαση της φυλασσόμενης σιδηροδρομικής διάβασης αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της σύγκρουσης, το δυστύχημα με έναν νεκρό και μία τραυματία μετά από σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ιδιωτικής χρήσης όχημα. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου στη σιδηροδρομική διάβαση μεταξύ Κοσμίου και Δουκάτου. Ένα άνδρας 78 ετών που επέβαινε στο όχημα σκοτώθηκε και μια γυναίκα που επέβαινε επίσης στο όχημα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. 

Το όχημα είχε κατεύθυνση την Ξυλαγανή και οι πρώτες ενδείξεις από τον χώρο του ατυχήματος, έδειξαν ότι υπήρξε παραβίαση της μπάρας, που είχε τεθεί σε λειτουργία ενόψει διέλευσης της αμαξοστοιχίας. Οι μπάρες είχαν κατέβει και ταυτόχρονα είχαν τεθεί σε λειτουργία οι κόκκινοι φωτεινοί σηματοδότες. Άγνωστο γιατί ο οδηγός του οχήματος, που ήταν όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες ο 78χρονος άνδρας, δεν σταμάτησε στη διάβαση, με συνέπεια το τρένο να τον προλάβει.

Σε απόσταση 20 μέτρων παρασύρθηκε το όχημα μάρκας citroen και όπως αποδεικνύουν οι εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Από την πλευρά του οδηγού το όχημα υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή και ο άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία. Η τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. 

Στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική. Η κυκλοφορία αποκλείστηκε στο σημείο. Οι πυροσβέστες προχώρησαν με την χρήση μηχανημάτων και στην επιδιόρθωση της φθοράς που υπέστη το τρένο στο μπροστινό μέρος, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δρομολόγιό του. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη. 

Τις συνθήκες του ατυχήματος ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr