Ενισχύεται με μηχάνημα το τελωνείο Κήπων, διεκδικούν υποδομές στα σύνορα Ροδόπης - Βουλγαρίας | xronos.gr
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

Ενισχύεται με μηχάνημα το τελωνείο Κήπων, διεκδικούν υποδομές στα σύνορα Ροδόπης - Βουλγαρίας

15/01/19 - 10:00
2342345325-7.jpg

Κομβικής σημασίας συναντήσεις θα αναπτύξει στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης

Το παραεμπόριο έρχεται ξανά στο προσκήνιο αυτές τις ώρες, με μία θετική εξέλιξη για το εμπόριο της Θράκης, καθώς θα τοποθετηθεί μηχάνημα σκάνερ προς ενίσχυση του έργου στο τελωνείο Κήπων. Βεβαίως, την ίδια ώρα, ασαφές παραμένει το τοπίο στο συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαία - Μακάζα, με τους φορείς να απαιτούν υποδομές και το ζήτημα να έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Μηχάνημα σκάνερ εξ ...Αθηνών
Μία θετική είδηση κόμισε στην περιοχή ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς. Ο πρόεδρος βρέθηκε στην Κομοτηνή, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης. Όπως είπε, με δαπάνη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα τοποθετηθεί μηχάνημα σκάνερ στο τελωνείο της γέφυρας Κήπων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, "για να βοηθήσουμε στην πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικοινομίας", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νέος κύκλος επαφών για υποδομές στα σύνορα Ροδόπης - Βουλγαρίας
Μείζον παραμένει και το ζήτημα του παραεμπορίου στην Ροδόπη, καθόσον στα σύνορα Ροδόπης - Βουλγαρίας, όπως έχει καταδείξει με αυτοψίες και πολλά ρεπορτάζ ο "Χ" απουσιάζουν οι υποδομές. Τον Μάιο του '18 ο "Χ" μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και φορείς της Ροδόπης, είχε επισκεφτεί τα σύνορα, για να καταδείξει την έλλειψη υποδομών και την άνιση μάχη με το παραεμπόριο. "Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, κάνουμε προσπάθειες για να υπάρξει τελωνειακή υποδοχή στο συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα - Νυμφαία, για να σταματήσει κι από εκεί το παραεμπόριο που δημιουργείται από τους φίλους Βούλγαρους εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων", δήλωσε χαρακτηριστικά από την Κομοτηνή ο Γιώργος Καββαθάς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Χ", τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα προκληθεί ένας νέος κύκλος συναντήσεων στην Αθήνα, από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα των υποδομών στα σύνορα Ροδόπης - Βουλγαρίας. Ο χρόνος κρίνεται καθοριστικός, καθώς αν δεν προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα ...σε μία προεκλογική περίοδο, μπορεί και να μην προχωρήσουν ποτέ.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr