Εντείνεται ο φόβος λουκέτου στην Εθνική Τράπεζα Σαπών, κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο δήμαρχος | xronos.gr
ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εντείνεται ο φόβος λουκέτου στην Εθνική Τράπεζα Σαπών, κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο δήμαρχος

04/01/19 - 10:00
23423534-32_0.jpg

Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων στην χώρα, εντείνει την ανησυχία του κου Σταυρίδη, ο οποίος επιμένει "είμαστε περιοχή με ιδιαιτερότητα, αλλά και με κόσμο. Η Εθνική τράπεζα εξυπηρετεί δύο Δήμους, πάρα πολύ κόσμο"

Τον φόβο του λουκέτου στην Εθνική Τράπεζα των Σαπών που εξυπηρετεί τους πολίτες δύο Δήμων, βλέπει ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, στην είδηση που έγινε γνωστή από χθες ότι θα κλείσουν τα μισά υποκαταστήματα Τραπεζών.

Οι σαρωτικές αλλαγές στις τράπεζες φαίνεται να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα σχέδια προβλέπεται να μείνουν τα μισά υποκαταστήματα. Ενώ μέσα στο 2018 (με βάση τα στοιχεία του περασμένου Σεπτεμβρίου) είχαν κλείσει 130 καταστήματα μέσα σε εννιά μήνες, όλα δείχνουν ότι οι τράπεζες μέσα στο επόμενο διάστημα θα μείνουν με τα μισά υποκαταστήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι στα σχέδια των συστημικών τραπεζών υπάρχει πρόβλεψη να μειωθούν τα υποκαταστήματα στα 250 ανά τράπεζα, δηλαδή σε ολόκληρη τη χώρα να λειτουργούν περί τα 1.000, ενώ σήμερα λειτουργού 1.854 υποκαταστήματα. Το παραπάνω σχέδιο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ως τα τέλη του 2021 δηλαδή, και σημαίνει ότι ανά έτος θα κλείνουν περί τα 300 υποκαταστήματα όλων των τραπεζών.

Η ανησυχία για το υποκατάστημα των Σαπών καταγράφηκε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε σύσκεψη με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών είχε ανακινήσει το ζήτημα. Τότε οι δήμαρχοι Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και Ιάσμου Καδή Ισμέτ εξέφραζαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Εθνικής στις δύο κωμοπόλεις και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.  

Ακολούθως στο φως ήρθε η επιστολή του δημάρχου Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη προς την διοίκηση της τράπεζας με θέμα "το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος θα βρει την τοπική κοινωνία απέναντι σε όλους όσους το αποφασίσουν". Στην επιστολή αυτή ο δήμαρχος απάντηση δεν έλαβε μέχρι σήμερα.

Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων στην χώρα, εντείνει την ανησυχία του κου Σταυρίδη, ο οποίος επιμένει "είμαστε περιοχή με ιδιαιτερότητα, αλλά και με κόσμο. Η Εθνική τράπεζα εξυπηρετεί δύο Δήμους, πάρα πολύ κόσμο. Όλος ο ορεινός όγκος καθώς και ο Δήμος Αρριανών εξυπηρετείται από το κατάστημα των Σαπών". 

Ενδεικτικά παραθέτει την αυξημένη κίνηση των ημερών των εορτών, όταν σχηματίζονταν ουρές έξω από το υποκατάστημα. Το συγκεκριμένο δε υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 36.000 κατοίκους, ολόκληρη την Ανατολική Ροδόπη και τα ορεινά χωριά. Εξυπηρετεί δηλαδή τους δημότες αλλά και τους κατοίκους (στρατιωτικούς, υπαλλήλους κ.ά.) των Δήμων Μαρώνειας Σαπών και Αρριανών.

Ποιο είναι το κριτήριο για να κλείσει ένα κατάστημα, αναρωτιέται ο δήμαρχος και εμφανίζεται διατεθειμένος να προσκομίζει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το υποκατάστημα Σαπών έχει πελατεία. Ο δήμαρχος προγραμματίζει ταξίδι στην Αθήνα ώστε να έχει επαφές με τους ιθύνοντες της τράπεζας, μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς βουλευτές, για το τι μέλλει γενέσθαι με το υποκατάστημα στις Σάπες, ενώ προαναγγέλλει ακόμη και κινητοποιήσεις.

Το τί σημαίνει πρακτικά το κλείσιμο του υποκαταστήματος; "Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία", απαντάει με έμφαση ο δήμαρχος ενώ βλέπει και άλλες αρνητικές συνέπειες.

Στην Κομοτηνή, όπως είναι γνωστό ήδη έχει κλείσει το υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ηροδότου, μεταφέροντας τις υπηρεσίες του στο κεντρικό κατάστημα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr