Φεστιβάλ και εκδηλώσεις που στηρίζει η ΠΑΜ-Θ το 2019 στη Ροδόπη | xronos.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις που στηρίζει η ΠΑΜ-Θ το 2019 στη Ροδόπη

10/01/19 - 10:00
23454235-8.jpg

Πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί η χρηματοδότηση που λαμβάνουν τοπικοί σύλλογοι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πλήθος φεστιβάλ και εκδηλώσεων με βασική διοργανώτρια ή συνδιοργανώτρια την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης θα λάβουν χώρα το 2019. Οι χρηματοδοτήσεις υπάρχουν στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κι αφορούν σε αρκετούς συλλόγους της περιοχής. Βεβαίως, δεν είναι λίγες οι φορές που τους ανθρώπους του περιφερειακού συμβουλίου έχουν απασχολήσει αυτές οι χρηματοδοτήσεις, με αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους να κάνουν λόγο για πανηγύρια ιδιωτικά κι όχι εκδηλώσεις ουσίας με προστιθέμενη αξία για τον τόπο.

Όπως κι αν έχει, το 2019, με την στήριξη της ΠΑΜ-Θ για μία ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με κατά τόπους εκδηλώσεις ανά περιφερειακή ενότητα, το περιφερειακό φεστιβάλ Via Egnatia. Επίσης, για δεύτερη χρονιά στη Ροδόπη θα λάβει χώρα το φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στις παραλίες της Π.Ε. Ροδόπης, ενώ επίσης για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ Καλωσήρθες Καλοκαίρι στην Κομοτηνή με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής. Ένα νέο φεστιβάλ "γεννιέται" το 2019 στη Ροδόπη και πρόκειται για το Thraki Bike Festival, περισσότερα για το οποίο θα γίνουν γνωστά σε λίγο καιρό.

Για το 2019 προγραμματίζεται η συμμετοχή της Π.Ε. Ροδόπης, διαμέσου της ΠΑΜ-Θ, σε πλήθος εκθέσεων, εντός κι εκτός Ελλάδας, με έμφαση τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα οι εκθέσεις Detrop και Anuga. Ένα σημαντικό συνέδριο προγραμματίζεται για φέτος κι αφορά στην οργάνωση προς πάταξη του παραεμπορίου και στην απαραίτητη επιμόρφωση των ελεγκτών.

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις τις οποίες πραγματοποιεί η ΠΑΜ-Θ στη Ροδόπη από κοινού με τοπικούς συλλόγους, πολιτιστικού περιεχομένου. Περί 1.500 ευρώ για καθεμιά από αυτές τις εκδηλώσεις θα δαπανήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, με τον πολιτιστικό σύλλογο Παραδημής συνδιοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών - Αρβανιτών, Προσφύγων Ανατολικής Θράκης. Με τον πολιτιστικό μορφωτικό εξωραϊστικό σύλλογο Γρατινής τα Γρατίναια 2019. Με τον σύλλογο επιστημόνων μειονότητας δυτικής Θράκης το Φεστιβάλ Νεολαίας 2019.

Με την στέγη πολιτισμού, παράδοσης και λαογραφίας Φιλοτέχνες την εκδήλωση Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2019. Με τον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου τις εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία 2019. Με τον σύλλογο Ποντίων ν. Ροδόπης "Η Τραπεζούντα" την εκδήλωση Παρχάρια 2019. Με τον σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου "Η Κερασούντα και το Γαρς" την εκδήλωση Παρακάθ' κι Αροθυμίας 2019. Με τον πολιτιστικό σύλλογο Θρακών Κομοτηνής την εκδήλωση Σεργιάνι στην Παράδοση. Από κοινού ΠΑΜ-Θ και Π.Ε. Ροδόπης συμπράττουν για ένα αφιέρωμα στον Γεώργιο Βιζυηνό - Η ζωή και το έργο του, καθώς και σε συναυλία κλασικής και βυζαντινής μουσικής, όπως και στην Εβδομάδα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υλοποιηθεί σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με δράσεις και στις πέντε περιφερειακές ενότητες. Τέλος, μεταξύ άλλων, η ΠΑΜ-Θ στηρίζει το 27ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr