"Φιλί ζωής" για το υποκατάστημα της Εθνικής στον Ίασμο | xronos.gr
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ

"Φιλί ζωής" για το υποκατάστημα της Εθνικής στον Ίασμο

30/03/19 - 10:00

Υψηλή παρέμβαση μεσολάβησε, προκειμένου να δοθεί παράταση ζωής τουλάχιστον μέχρι και τις εκλογές

Έντονες είναι οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική, πριν δύο χρόνια, διέθετε τέσσερα υποκαταστήματα στη Ροδόπη (δύο σε Κομοτηνή, κι από ένα σε Ίασμο και Σάπες). Πλέον, όμως, και μετά το περσινό λουκέτο στο μικρό υποκατάστημα της Κομοτηνής και την μεταφορά των εργασιών στο κεντρικό, λουκέτο μπήκε προ ενός μηνός και στο υποκατάστημα στις Σάπες.

Το ζήτημα δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλαδικό, καθώς οι συστημικές τράπεζες έχουν αποφασίσει την μείωση των καταστημάτων τους πανελλαδικά, όπως και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά. "Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 8/3/2019 οι εργασίες του καταστήματος έχουν μεταφερθεί στο κατάστημα Κομοτηνής", αυτό είναι το τοιχοκολλημένο μήνυμα στην πόρτα του υποκαταστήματος στις Σάπες.

Παρά τις εξελίξεις στην κωμόπολη των Σαπών, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ιάσμου παραμένει ανοιχτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ" θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ...μέχρι τις εκλογές. Πολιτική ήταν η παρέμβαση, και μάλιστα σε υψηλό βαθμό, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα του Ιάσμου κι όλα δείχνουν ότι του δόθηκε βουλευτικό "φιλί ζωής" διάρκειας ενός έτους. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, αργά ή γρήγορα, είτε το υποκατάστημα της Εθνικής είτε το υποκατάστημα της Πειραιώς στον Ίασμο, θα κλείσει, γιατί οι συστηματικές τράπεζες έχουν λάβει απόφαση δραστικής περικοπής των εξόδων τους. Σε αυτό τον σχεδιασμό, στις κωμοπόλεις ανά την Ελλάδα, φαίνεται να υπάρχει άτυπη συμφωνία για διατήρηση ενός καταστήματος μίας τράπεζας. Ασφαλώς, όμως ένα λουκέτο μετά τις εκλογές ηχεί τελείως διαφορετικά ...από ένα λουκέτο πριν τις κάλπες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr