Φορείς Ροδόπης: «Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία» | xronos.gr
ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ

Φορείς Ροδόπης: «Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία»

04/07/20 - 10:00

Το ψήφισμα που προωθήθηκε στην κυβέρνηση 

Το θέμα του αποκλεισμού της Νυμφαίας σχετικά με τη διέλευση τουριστών από το μεθοριακό σημείο, είναι σχεδόν μονοπώλιο στην τοπική ενημέρωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Όπως διαβάσατε στη χθεσινή έκδοση του «Χ», στο δημαρχείο της Κομοτηνής διεξήχθη ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία Γκαράνη το μεσημέρι της Πέμπτης, με μόνο θέμα το συγκεκριμένο. 

Σήμερα, οι συμμετέχοντες φορείς έδωσαν στη δημοσιότητα το ψήφισμα που συνυπογράφουν και περιλαμβάνει τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση. 

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία, κάτι το οποίο -να θυμίσουμε- ότι είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας επισκεπτόμενος τη Ροδόπη, αλλά για άγνωστους λόγους η υπόσχεση παρέμεινε στις καλένδες. 

Το σύνολο των αιτημάτων έχει ως εξής: 
«[…] Με την απόφαση αυτή, η οποία λήφθηκε χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δίνεται ένα καίριο και τελειωτικό χτύπημα στην ήδη σοβαρά πληττόμενη από την πανδημία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Να σημειωθεί ότι από σήμερα έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων του Νομού, καθώς για πολλούς από τους Βαλκάνιους επισκέπτες μας οι αποστάσεις που θα χρειαστεί να διανύσουν μέχρι να φθάσουν στην περιοχή μας από το τελωνείο του Προμαχώνα είναι αποτρεπτικές ή και απαγορευτικές.  

Ζητούμε, λοιπόν, επιτακτικά να ακυρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής και για τους πολίτες που έρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία.

Να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής για τη διενέργεια ελέγχων στους εισερχόμενους τουρίστες, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Η ανάπτυξη της περιοχής μας, αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, είναι μια υπόθεση που οφείλετε να τη χειριστείτε με ευαισθησία και-κυρίως- σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων. 

Το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Κομοτηνής την πλήττει βάναυσα και -δυστυχώς- ανεπανόρθωτα! Και-παράλληλα- δε συνεισφέρει ούτε κατ’ ελάχιστον στην υγειονομική θωράκιση της χώρας! 

Ευελπιστούμε ότι θα αφουγκραστείτε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και θα διορθώσετε τη λανθασμένη σας αυτή απόφαση, επιδεικνύοντας άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά!».

Βίντεο:

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr