Frozen Ambrosia: Η Ελλάδα έχει και βουνά! | xronos.gr
ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΩΝ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Frozen Ambrosia: Η Ελλάδα έχει και βουνά!

11/03/17 - 11:00
xronos.gr-65.jpg

Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου με την κάμερά του αναδεικνύει τη μαγεία των ελληνικών χιονισμένων βουνών και των ανθρώπων που τα αγαπούν

Σήμερα είναι μία τέλεια μέρα για προβολή της ταινίας Frozen Ambrosia! Με τα λόγια αυτά μας συστήθηκε ο δημιουργός της Ελληνοαμερικανός Κωνσταντίνος Παπανικολάου. Βρέθηκε στην Κομοτηνή και για πρώτη φορά στη Θράκη, στην προβολή της ταινίας του που έγινε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο πρώην ΡΕΞ και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν το χιόνι, το σκι και φυσικά την ορειβασία. Λίγες ώρες πριν την προβολή φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5 fm μαζί με τον έφορο αναρρίχησης του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιώργο Λεχούδη. Ο κος Παπανικολάου γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αμερική, αν και δεν γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά, επέμεινε να μιλήσει στην ελληνική στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης, για την ταινία που θα αλλάξει το σκι στην Ελλάδα! 

 


Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου τα τελευταία 15 χρόνια ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο καταγράφοντας με την κάμερά του όλες αυτές τις απίθανες σκηνές επαγγελματιών σκιέρ που πετούν με τα σκι τους πάνω από χιονισμένες πλαγιές, που κάνουν εκπληκτικά σλάλομ και διαγράφουν στη λευκή τους πορεία φιδογυριστούς διαδρόμους. Δηλαδή είναι διάσημος σκηνοθέτης αθλημάτων δράσης, περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο και δημιουργώντας ταινίες για μεγάλες εταιρείες όπως η Oakley και η Red Bull. Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου, είχε ένα όνειρο να αναδείξει τη μαγεία των ελληνικών χιονισμένων βουνών, να στρέψει το βλέμμα όλων στη χειμωνιάτικη ελληνική φύση και να πείσει μέσα από την ταινία του Frozen Ambrosia ότι, ναι, η Ελλάδα, δεν έχει μόνον ελληνικά νησιά, θάλασσα, ήλιο, κι ό,τι άλλο συνειρμικά σου έρχεται στο μυαλό. Η Ελλάδα έχει βουνά, έχει ανθρώπους που τα αγαπούν, ομάδες που τα περπατούν, που κάνουν καθημερινά αναβάσεις, που γλιστρούν με τα σκι ή τις σανίδες τους πάνω στο αφράτο χιόνι. 


Η ταινία ξεκινάει με τον μύθο του Τάνταλου. Όσοι δε θυμούνται να πούμε ότι ο Τάνταλος ήταν ένας από τους πιο διάσημους βαρυποινίτες της μυθολογίας (ο άλλος ήταν ο Σίσυφος), καθώς από την απληστία του έκλεψε το νέκταρ και την αμβροσία μεταφέροντάς τα στ΄ ανάκτορό του. Στην ταινία  Frozen Ambrosia η παγωμένη Αμβροσία είναι το χιόνι. "Αν θα κάνεις μία ταινία στην Ελλάδα, για να είναι αυτή σωστή πρέπει να έχεις μυθολογία, ιδιαίτερα αν έχεις κάνει μία ταινία για τον Όλυμπο", μας λέει ο δημιουργός της. 


Η ταινία περιέχει φανταστικά πλάνα των πλαγιών του Ολύμπου και κάνει ζουμ στα πρόσωπα που βρίσκονται πάνω στα βουνά και την προσπάθεια να φτάσει στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και να κάνει κατάβαση με σκι. Στόχος του είναι να προωθήσει την ιδέα ότι μπορεί να αναπτυχτεί ο χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδα. Στην ταινία φυσικά αποτυπώνονται και οι άπειρες ελλείψεις, η υποτυπώδη υποδομή, η ανεπαρκή ασφάλεια το ελάχιστο προσωπικό, τα άδεια χιονοδρομικά… 


Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, παραδέχεται ότι αυτή η ταινία "είναι η καλύτερη μου, είναι πιο ψηλά από όλες τις άλλες ταινίες που έκανα". Την καλύτερή του ταινία μοιράστηκε με το κοινό στην Κομοτηνή και φυσικά με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις ομορφιές των βουνών και της ίδιας της φύσης, τους ανθρώπους του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr