Γέμισε με δρομείς η Μαρώνεια | xronos.gr
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑ BEER RUN 2019

Γέμισε με δρομείς η Μαρώνεια

11/06/19 - 10:00

Συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών από την Αν. Μακεδονία και Θράκη, απαίτηση όλων να γίνει και του χρόνου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το πρωί οι Beer runners από την Κομοτηνή αλλά και ευρύτερα οι φίλοι του τρεξίματος, συναντήθηκαν για να συμμετάσχουν στη δρομική γιορτή Μαρώνεια Beer Run 2019. Η καλύτερη δρομική παρέα της Κομοτηνής, κατήλθε στην διαδρομή της Μαρώνειας όπου συμμετείχαν και πολλοί δρομείς από Ορεστιάδα, Φέρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και φυσικά τη Ροδόπη.

Συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών, οικογένειες με τα παιδιά τους καθώς και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που αγαπούν το τρέξιμο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150 παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή. Η διαδρομή είχε αφετηρία την κεντρική πλατεία της Μαρώνειας και τερματισμό την θάλασσα και συγκεκριμένα το λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους. Οι διαδρομές ήταν δύο, η μικρή των 5 χλμ και η μεγάλη των 12 χλμ που στον τερματισμό τους κατέληγαν και πάλι στην πλατεία του χωριού.

Μετά το πέρας των διαδρομών ακολούθησε γιορτή με άφθονη μπύρα γιατί όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Πολυτσάκης "αυτοί είμαστε οι beer runners, τρέχουμε, κάνουμε το δρομικό μας χόμπι και μετά περνάμε όμορφα". Στην γιορτή συνέβαλε τα μέγιστα και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος γυναικών "Ιππαρχία", αφού κάτω από τα πλατάνια της πλατείας, προσέφερε πλούσια εδέσματα και χειροποίητες πίτες, σε όλους όσους έλαβαν μέρος. 

Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των τοπικών καταστηματαρχών όπως το μάρκετ "Περβανάς" καθώς και η ταβέρνα "Υδρία" που προσέφεραν νερά στους δρομείς. Τέλος μεγάλη ήταν η προσφορά του καταστήματος "V15 Outdoor Shop", του κυρίου Βουλουδάκη που χορήγησε στους φιλοξενούμενους δρομείς αναμνηστικά μπλουζάκια. "Με την βοήθεια των επιχειρηματιών και φίλων της Μαρώνειας καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ όμορφο" πρόσθεσε ο κος Πολυτσάκης. Παρόντες καθ' όλη την διάρκεια ήταν και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. καθώς και όχημα από το Α.Τ. Ξυλαγανής.

Ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι έμειναν όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν και ιδιαίτερα αυτοί που ήρθαν εκτός του νομού Ροδόπης, τόσο με την διοργάνωση που ήταν άριστη όσο και με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τέλος απαίτηση όλων των δρομέων είναι να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά κάτι που οι διοργανωτές εξετάζουν σοβαρά.

Βίντεο από τον τερματισμό των δρομέων 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr