Για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις 7 μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Οργάνης | xronos.gr
Η ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις 7 μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Οργάνης

05/06/19 - 10:00

Οι μαθητές του ορεινού οικισμού είχαν την ευκαιρία παρακολούθησης των μαθημάτων λυκείων στο γυμνάσιο, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με την καθημερινή μετακίνηση στις Σάπες

Η δομή που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη μαθητών της ορεινής Ροδόπης, αποδίδει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, αφού για πρώτη φορά φέτος θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 7 μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Οργάνης. Από το σχολικό έτος 2016 - 2017 για τους μαθητές τότε της πρώτης λυκείου εφαρμόστηκε η λυκειακή τάξη στο γυμνάσιο Οργάνης. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι μαθητές του ορεινού οικισμού είχαν την ευκαιρία παρακολούθησης των μαθημάτων λυκείων στο γυμνάσιο, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με την καθημερινή μετακίνηση στις Σάπες.

Σήμερα οι μαθητές αυτοί, αφού ολοκλήρωσαν τις τρεις λυκειακές τάξεις, παρακολουθώντας μαθήματα στον τόπο κατοικίας τους, έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, αναδεικνύοντας την σημασία της ευκαιρίας που τους δόθηκε. Την ευαρέσκειά της για την συμμετοχή των παραπάνω μαθητών του σχολείου του ορεινού όγκου στις πανελλαδικές εξετάσεις, εξέφρασε η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου λέγοντας "είναι οι μαθητές που προέρχονται από την σχολική αυτή δομή που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια αποδεικνύοντας ότι οι μαθητές μας μπορούν να παραμένουν στο σχολείο από το οποίο ξεκινούν και το οποίο είναι κοντά στις κατοικίες τους και να φτάνουν μέχρι το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης". Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους πρώτους επτά υποψηφίους από το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, μεταφέροντας φυσικά τις ευχές σε όλους τους υποψηφίους του νομού.

Στο στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων από το νομό Ροδόπης ρίχνονται 730 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και 150 μαθητές από τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ 10 υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ειδικό εξεταστικό κέντρο, μαθητές με διάφορες μαθησιακές δυσκολίες αλλά και δυσκολίες κίνησης λόγω τραυματισμών στα άνω άκρα. "Είμαστε έτοιμοι και στην τελική ευθεία για να διεξάγουμε για ακόμη μια φορά την διαδικασία με πλήρη επιτυχία", σημείωσε η κα Κοσμίδου ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η μεγάλη ώρα για τις πανελλήνιες 2019 ήρθε 
Οι φετινές πανελλήνιες 2019, θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια με το μάθημα των Νέων Ελληνικών στις 6 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στις 7 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:

  • 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων
Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25/6 στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίστηκε το διάστημα από την Τρίτη 18-6-2019 μέχρι και την
Παρασκευή 28-6-2019.

Σημειώνεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, του μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Επίσης, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της «Μουσικής Γνώσης» έχει διάρκεια 2 ωρών.

Ο μητροπολίτης κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις 
Συμμεριζόμενος την αγωνία, το άγχος και τους κόπους των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων τέλεσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τους συγγενείς τους στην βραδινή θεία λειτουργία, ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά αυτά. Αυτή τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου στις 7.30 στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου ο μητροπολίτης δεήθηκε υπέρ φωτισμού και ενδυνάμωσης των υποψηφίων μαθητών πανελληνίων εξετάσεων και τους χάρισε από ένα στυλό σε μοντέρνο χρώμα όπως είπε, επισημαίνοντας βέβαια με χιούμορ προς τους μαθητές ότι το στυλό δεν γράφει από μόνο του, χρειάζονται και οι γνώσεις, που απέκτησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλο αυτόν τον καιρό. Παρούσα στην εκκλησία ήταν η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr