Για την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους στη Ροδόπη | xronos.gr
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΣΕ ΕΡΓΟ ΕΣΠΑ

Για την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους στη Ροδόπη

01/06/19 - 10:00
01-psyhygei.jpg

Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας νομών Έβρου-Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους αλλά και στις οικογένειές τους θα προσφέρει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας νομών Έβρου-Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Ο νομός Ροδόπης επιλέχθηκε γιατί οι υπάρχουσες σήμερα υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι περιορισμένες.

Η Κινητή Μονάδα θα παρέχει τις υπηρεσίες της στην Κομοτηνή, τις Σάπες, τον Ίασμο και την Ξυλαγανή. Το έργο είναι προϋπολογισμού 267.030 ευρώ και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στο Νομό Ροδόπης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου - με κλιμάκια και στο Ν. Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. 

Ο Ν. Ροδόπης επιλέχτηκε γιατί υπάρχουν περιορισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στο νομό, και δημιουργούνται συνθήκες αποκλεισμού, σχολικής εγκατάλειψης, χρονιοποίησης των ψυχολογικών, λογοπεδικών, μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών - εφήβων και οικογενειών τους. Θα παραχθούν υπηρεσίες διάγνωσης, εκτίμησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους για την αντιμετώπιση ψυχολογικών, λογοπεδικών, μαθησιακών δυσκολιών, προβλημάτων ένταξης και προσαρμογής στο σχολικό-κοινωνικό περιβάλλον και δυσκολιών της οικογένειας στο Νομό Ροδόπης. 

Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές συνεδρίες, θα γίνουν σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμος και Ξυλαγανή. 

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, επιτόπιες επισκέψεις για την ενημέρωση των δομών/φορέων ενημερωτικές ημερίδες για θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης, ενέργειες Πρόληψης όπως α) Διαλέξεις – σεμινάρια στην κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας, β) ομιλίες –με/σε συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών, άλλων επαγγελματιών για θέματα - προβλήματα παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Το προσωπικό που θα απασχοληθεί στην υλοποίηση, θα αποτελείται από τις ειδικότητες του παιδοψυχίατρου, ψυχολόγου, ειδικού παιδαγωγού κοινωνικού λειτουργού και λογοπεδικού.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr