Γιατί δεν κάνουν εξετάσεις οδήγησης 8 εκπαιδευτές από την Κομοτηνή | xronos.gr
ΑΣΑΦΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Γιατί δεν κάνουν εξετάσεις οδήγησης 8 εκπαιδευτές από την Κομοτηνή

31/05/19 - 10:00

Πρόθεσή τους είναι η εξυπηρέτηση των πελατών τους και η επαναλειτουργία των γραφείων τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων σε ομιχλώδες τοπίο

Πρόθεσή τους είναι η εξυπηρέτηση των πελατών τους και η επαναλειτουργία των γραφείων τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων σε ομιχλώδες τοπίο. Και καθώς ακόμη το πλαίσιο διεξαγωγής των εξετάσεων οδήγησης παραμένει ασαφές, οκτώ εκπαιδευτές οδήγησης στην Κομοτηνή δεν διεξάγουν εξετάσεις και απευθύνονται στους υποψηφίους οδηγούς και πελάτες τους, ενημερώνοντας αναλυτικά τους λόγους. Ο Άνθιμος Βουκουβάλας με δεκαετίες εμπειρίας ως εκπαιδευτής οδήγησης στην Κομοτηνή εξηγεί στον "Χ" πρακτικά τι σημαίνει η κίνησή τους αυτή, που βρίσκει σύμφωνους δεκάδες εκπαιδευτές μέλη του νεοϊδρυθέντος σωματείου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τον Οκτώβριο του 2018, οπότε ξεκίνησε η απεργία των εξεταστών σε όλη την χώρα, ανάγεται η δυσλειτουργία που υπάρχει στην διεξαγωγή εξετάσεων οδήγησης. Μετά το νέο έτος, οπότε εκδόθηκε το νέο νομοσχέδιο, διεξήχθησαν για μικρό χρονικό διάστημα κάποιες εξετάσεις και στην συνέχεια οι εξετάσεις σταμάτησαν ξανά λόγω του ασαφούς, μέχρι σήμερα, πλαισίου. Σε ασφάλιση και αλλαγή εκπαιδευτή κατά την ώρα της πρακτικής δοκιμασίας, έγκειται ο βασικότερος προβληματισμός των εκπαιδευτών οδήγησης όπως εξηγεί ο κος Βουκουβάλας, γνωστοποιώντας ότι εντός ημερών αναμένονται απαντήσεις που θα δώσουν το έναυσμα για να επανεκκινήσουν οι εξετάσεις οδηγήσεις. Μέχρι τότε τηρούν στάση αναμονής, παρόλο που 9 μήνες βρίσκονται σε απραξία, και απευθύνονται στους υποψηφίους να κάνουν υπομονή, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για όλους. 

Ενημέρωση από τους παρακάτω υπογράφοντες εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών με έδρα λειτουργίας την πόλη της Κομοτηνής. 
Αγαπητοί υποψήφιοι, λόγω των διάφορων σεναρίων που έχουν τον τελευταίο καιρό ακουστεί και λόγω της επιμονής συναδέλφων να προγραμματίσουν υποψήφιους για πρακτική εξέταση επιθυμούμε να αποσαφηνίσουμε την θέση μας η οποία είναι και θέση του νεοϊδρυθέντος σωματείου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να σας ενημερώσουμε σχετικά με τους λόγους που  από πλευρά μας δεν έγινε τέτοια κίνηση.

Σεβόμενοι τους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί και σκεπτόμενοι το επιπλέον κόστος που πρέπει να επιβαρυνθούν, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως πρόθεσή μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας και η επαναλειτουργία των γραφείων μας χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται την διεξαγωγή των εξετάσεων σε ομιχλώδες τοπίο.

Υπάρχει ακόμη ασάφεια, σχετικά με την αλλαγή εκπαιδευτή κατά την ώρα της πρακτικής δοκιμασίας. Δεν υπάρχει επίσημη και έγγραφη ανακοίνωση του φορέα, για το εάν αυτό είναι καθ όλα νομότυπο ή εμπίπτουμε σε νομολογία του παρελθόντος, η οποία επιβάλλει την σχέση εργασίας μεταξύ των εκπαιδευτών που παρίστανται την ώρα της πρακτικής εξέτασης σε άλλης σχολής εκπαιδευτικό όχημα. Σε τέτοια περίπτωση θα υποχρεωθεί ο κάθε εκπαιδευτής για κάθε υποψήφιο που προγραμμάτισε να επωμισθεί πρόστιμο αρκετά τσουχτερό. Είναι σαφέστατο πως μετά από 9 μήνες απραξίας και υπολειτουργίας  – όσο καλή θέληση και να έχουμε – να αδυνατούμε να προβούμε σε ενέργειες που πιθανόν να είναι αυτές, που θα μας οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή. 

Ασάφεια επίσης επικρατεί σχετικά με τις καλύψεις των ασφαλιστικών εταιρειών. Ήδη σε εξετάσεις στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν ατυχήματα, ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών. Τι θα γινόταν όμως στην περίπτωση παράσυρσης πεζού; Ποιος θα πλήρωνε τελικά  τη νύφη ή τον γαμπρό;

Επειδή λοιπόν το θέμα δεν είναι τόσο απλό, περιμένουμε επίσημες και έγγραφες εξηγήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ξανά τις εξετάσεις με ασφάλεια, χωρίς προβλήματα και σκοτεινά σημεία .

Ζητούμε την κατανόηση των υποψηφίων και ευελπιστούμε σε άμεση επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση 


Οι εκπαιδευτές 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Παναγιώτης 
ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
ΒΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Άνθιμος
ΓΚΟΥΤΕΛΑΣ Αθανάσιος
ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Ραξής
ΚΥΡΠΑΤΣΑΣ Ιορδάνης
ΤΣΑΝΑΚΑΣ Κωνσταντίνος
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr