Χρήματα για το φράγμα του Ιασίου αναζητά ο Ντίνος Χαριτόπουλος | xronos.gr
ΤΟ ΝΕΡΟ «ΝΕΡΑΚΙ» ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

Χρήματα για το φράγμα του Ιασίου αναζητά ο Ντίνος Χαριτόπουλος

13/09/19 - 10:00

Εν τω μεταξύ, οι Σάπες διένυσαν ακόμα ένα «στεγνό» καλοκαίρι

Ακόμα ένα καλοκαίρι με πολλά προβλήματα υδροδότησης τελείωσε στις Σάπες. Δυστυχώς, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί είδηση πια, αφού το πρόβλημα με το νερό στις Σάπες και την ευρύτερη περιοχή είναι χρόνιο και χρονίζον και ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν λύνεται, είναι ο οικονομικός.

«Η πόλη των Σαπών υπέφερε για το νερό όλο το καλοκαίρι, το Αρσάκειο υποφέρει ακόμα και τώρα και τα συνεργεία δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα», λέει ο δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος ότι: «στις πρώτες εφτά μέρες που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή έχουν εντοπιστεί 40 βλάβες ύδρευσης, που δεν έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Είναι των τελευταίων μηνών και των τελευταίων ετών».

Τα τρία στάδια της επίλυσης του προβλήματος
Η έλλειψη νερού στις Σάπες συνδέεται ευθέως με την έλλειψη χρηματικών πόρων, ώστε να γίνει ένα μεγάλο έργο για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Αυτό το έργο δεν είναι άλλο από το φράγμα του Ιασίου για το οποίο ο κος Χαριτόπουλος ζητά «να χαρακτηριστεί και υδρευτικό και να δοθεί νερό όχι μόνο στις Σάπες αλλά και σε άλλους δέκα οικισμούς». 

Ο δήμαρχος έχει ιεραρχήσει τα στάδια του υδρευτικού προβλήματος των Σαπών, ως εξής:

  1. Το βραχυπρόθεσμο: αποκατάσταση βλαβών, αξιοποίηση υπαρχουσών γεωτρήσεων.
  2. Το μεσοπρόθεσμο: νέες γεωτρήσεις, νέες δεξαμενές, αποκαταστάσεις δικτύου και αντικαταστάσεις δικτύου.
  3. Το φράγμα του Ιασίου (σ.σ. δίκτυα ύδρευσης), που μπορεί να γίνει με χρήματα από το ΕΣΠΑ και κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την Περιφέρεια για την εξεύρεση των πόρων.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr