Η "αγκαλιά" της Μαρώνειας άνοιξε για τους μικρούς κατασκηνωτές | xronos.gr
ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Η "αγκαλιά" της Μαρώνειας άνοιξε για τους μικρούς κατασκηνωτές

14/06/17 - 11:00

Θα λειτουργήσουν τουλάχιστον τέσσερις περίοδοι

Καθόλα έτοιμοι είναι και φέτος οι άνθρωποι των Πέτρινων Κατασκηνώσεων της Μαρώνειας να υποδεχτούν τους μικρούς κατασκηνωτές που θα τις προτιμήσουν. Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σίγουρα για τέσσερις περιόδους μέσα στο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει σκέψη και για μία πέμπτη τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές, όπως είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm η υπεύθυνη των κατασκηνώσεων, Κούλα Μολλά: «Ξεκινάμε με δύο περιόδους στον μήνα Ιούλιο, 1 με 15 Ιουλίου και 16 με 30 Ιουλίου και επίσης έχουμε δύο περιόδους και τον Αύγουστο, 1 με 15 και 16 με τέλος Αυγούστου.

Εξαρτάται βέβαια και από την εκδήλωση ενδιαφέροντος αν θα διοργανωθεί κατασκηνωτική περίοδος και τον μήνα Σεπτέμβριο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εγγραφές από τέλη Μαΐου, γιατί πρέπει να μαζέψουμε τον αριθμό των ενδιαφερομένων, να τακτοποιηθούν οι θάλαμοι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να διαμορφωθεί ένα ωραίο πρόγραμμα. Κάθε περίοδος μπορεί να στεγάσει και να φιλοξενήσει 120 άτομα. Η προσέλευση και το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο, οπότε καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι όσο το δυνατόν συντομότερα να προσέλθουν στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ δίπλα στην αποθήκη που βρίσκεται στην Κομοτηνή για να προμηθευτούν τις αιτήσεις και τα έγγραφα που χρειάζονται. Επίσης ζητάμε μια ιατρική γνωμάτευση για από τους γονείς για να γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση για να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητές μας».


Στόχος των υπευθύνων της κατασκήνωσης είναι να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει χαλάρωση στα παιδιά, αλλά θα τους κεντρίζει και το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, που είναι σχεδιασμένες από ειδικούς. Φυσικά το μπάνιο στη μαρωνίτικη θάλασσα, είναι απαραίτητο στο καθημερινό πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις, τα παιδιά ασχολούνται με πάρα πολλά πράγματα, από εικαστικά και χειροτεχνία, μέχρι συμμετοχή σε μίνι εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, όπως εξηγεί η κα Μολλά: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να προσελκύουμε το ενδιαφέρον και να περνάνε τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο όμορφα στο διάστημα αυτό που θα λείπουν και από το σπίτι τους.

Υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε καθημερινή βάση ξεκινώντας από τα πιο απλά που είναι εικαστικά, χειροτεχνίες, χοροί, γυμναστική, ζούμπα με άτομα γυμναστές που κατέχουν τα κομμάτια αυτά. Στην συνέχεια διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, μπορούμε να κάνουμε εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, πέρσι για παράδειγμα πήγαμε στο Παρανέστι Δράμας και περάσαμε υπέροχα σε μια ημερήσια εκδρομή με τα παιδάκια. Με την συμφωνία βέβαια των γονέων και με συνεννόηση διοργανώνουμε και τέτοιου είδους εκδρομές. Τα θαλάσσια μπάνια είναι καθημερινά, η μετάβαση γίνεται στη θάλασσα της Μαρώνειας με σύγχρονο λεωφορείο του ΚΤΕΛ καθημερινά και διοργανώνουμε και επισκέψεις σε κάποια πισίνα ή ξενοδοχείο για να σπάμε λίγο την ρουτίνα. Πάντα κοιτάμε να κάνουμε κάτι που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα ομορφαίνει την μέρα μας». 


Η λέξη που χρησιμοποιεί η κα Μολλά για να περιγράψει τις κατασκηνώσεις είναι η «αγκαλιά». Η αγκαλιά λοιπόν είναι ανοιχτή για κάθε παιδάκι που θέλει να ζήσει την εμπειρία της κατασκήνωσης, ενώ ακόμη και αυτά που ενδεχομένως δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους υπεύθυνους, προκειμένου να τους φύγει το άγχος και να απολαύσουν τη διαμονή τους στον όμορφο χώρο των κατασκηνώσεων και να χαρούν τη συνύπαρξη τους με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές: «Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά, αρχηγός, υπαρχηγός, οι ομαδάρχες, όλο το προσωπικό είμαστε κοντά στα παιδάκια και αυτά ακόμη που αρχικά το αντιμετωπίζουν με κάποιο φόβο το ξεπερνάμε μαζί και τα εντάσσουμε κατευθείαν στις ομάδες και στις διάφορες ομαδικές εκδηλώσεις.

Οπότε νιώθουν όλοι ότι είναι κομμάτι πια της ομάδας. Αποκομίζουν πολλά οφέλη τα παιδάκια, βλέπουν ένα διαφορετικό περιβάλλον, είναι μέσα στην φύση, σε συνδυασμό με βουνό και θάλασσα είναι κάτι υπέροχο για αυτούς. Καλύπτουμε τα πάντα και πλήρες διατροφικό μενού με πέντε γεύματα ημερησίως οπότε δεν πιστεύω ότι αφήνουμε κάτι ακάλυπτο. Από πέρσι που είμαι και εγώ εκεί έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και εγώ σαν αρχηγός και από τους γονείς και από τα παιδιά και φέτος πιστεύω ότι με τον ίδιο και ακόμα καλύτερο τρόπο θα περάσουμε υπέροχα».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.stonecamp.gr

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr