Η κατεστραμμένη ιρλανδική διάβαση και η απαράδεκτη εναλλακτική όδευση | xronos.gr
Η ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΙΜΕΡΟΥ

Η κατεστραμμένη ιρλανδική διάβαση και η απαράδεκτη εναλλακτική όδευση

04/07/18 - 10:00
2342432-18.jpg

Η διαδρομή με τα πολλά σημεία καρμανιόλες, η κλειστή ιρλανδική διάβαση και η εναλλακτική όδευση από χωματόδρομο

Κλειστή είναι η ιρλανδική διάβαση στον ποταμό Λίσσο, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών του 2017 που κατέστησαν την προσπελασιμότητα άκρως επικίνδυνη αν όχι αδύνατη. Γι' αυτό και οι υπεύθυνοι έχουν κλείσει τον δρόμο, στην περιοχή του Ιμέρου, μέχρι τουλάχιστον να υλοποιηθεί το έργο αξίας 110.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο προ βδομάδας δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια. Ο "Χ" βρέθηκε στο σημείο κι αποτυπώνει την κατάσταση.

Η παρατημένη επαρχιακή οδός Φαναρίου - Ιμέρου
Για να φτάσει βεβαίως ένας οδηγός στο σημείο της ιρλανδικής διάβασης, σημαίνει ότι έχει επιλέξει να κάνει το δρομολόγιο Φανάρι - Ίμερος, χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Φαναρίου - Ιμέρου, η οποία διέρχεται κι από Μέση, Γλυφάδα και μετά από αρκετά χιλιόμετρα και από την επίμαχη ιρλανδική διάβαση. Πρόκειται για έναν δρόμο παρατημένο στην τύχη του, ο οποίος χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων. Χωρίς κανέναν φωτισμό, με χόρτα εντός του οδοστρώματος, με προβληματική σήμανση, ο δρόμος ...φοβίζει τον μέσο οδηγό, ιδίως τις βραδινές ώρες, αν τον επιλέξει κανείς. 

Η κλειστή ιρλανδική και ο εναλλακτικός χωματόδρομος
Λίγο πριν φτάσει κανείς στον Ίμερο, συναντά την ιρλανδική διάβαση. Δύο ταμπέλες όμως προειδοποιούν τον οδηγό να μην συνεχίσει ευθεία. "Δήμος Μαρωνείας-Σαπών: Προσοχή εκτελούνται έργα", αναφέρει η μία. Η άλλη αναφέρει "Παράκαμψη μέσω γέφυρας (2,6 χιλιόμετρα)", με την 'κωμική' μετάφραση deviation bridge 2,6Km που ...βοηθάει ακόμη και τον τουρίστα να μην χαθεί. 

Και κάπως έτσι ο οδηγός αναγκάζεται στην εναλλακτική όδευση, μέσα από χωματόδρομο γεμάτο λακκούβες (και αν βρεθεί στον χωματόδρομο μετά από βροχές, τότε υπάρχουν και λάσπες που καθιστούν την προσπελασιμότητα προβληματική). Η γέφυρα του Λίσσου είναι γεμάτη λακκούβες και με τα κάγκελα στη μία μεριά να είναι κατά το ήμισυ κατεστραμμένα. Κατόπιν, ο οδηγός συνεχίζει σε χωματόδρομο για να καταλήξει εκ νέου στην επαρχιακή οδό Φαναρίου - Ιμέρου έχοντας βρεθεί πλέον στην άλλη ...όχθη του Λίσσου.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr