Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και στην Ροδόπη | xronos.gr
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και στην Ροδόπη

28/02/19 - 10:00

Εδρεύει στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, θα ωφεληθούν περίπου 600 άτομα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια και στην ΠΕ Ροδόπης. Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος σε πρόσφατη εκδήλωση έκανε λόγο για τα 12εκ ευρώ που υπάρχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον άξονα "Υπηρεσίες Υγείας". 

Από αυτά τα χρήματα οι 800.000 αφορούν σε παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες. Αναλυτικά, σύμφωνα με την δήλωση του περιφερειάρχη "με τη δράση αυτή θα χρηματοδοτήσουμε την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, που θα καλύπτει και την ΠΕ Ροδόπης.

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται σε παιδιά, εφήβους αλλά και στις οικογένειές τους και θα αφορούν ψυχολογικά προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες, bullying, προβλήματα μέσα στην οικογένεια κτλ. Στις συγκεκριμένες δομές θα απασχοληθούν 12 περίπου άτομα ενώ υπολογίζουμε να ωφεληθούν περισσότερα από 600 άτομα".
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr