Η Κομοτηνή παρούσα στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης | xronos.gr
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Κομοτηνή παρούσα στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης

11/04/19 - 10:00

Στις 22 & 23 Ιουνίου η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει τον 2ο και τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Βόλο με την συμμετοχή 237 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αυτό δείχνει την μεγάλη ανάπτυξη από την στιγμή που η αγωνιστική αναρρίχηση  έγινε Ολυμπιακό άθλημα.

Ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες ξεκίνησε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το 2019 στο  Merrignen  της Ελβετίας με το αγώνισμα του Boulder. Οι αγώνες στον Βόλο ήταν αγώνες δυσκολίας, δηλαδή οι αθλητές προσπάθησαν να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούσαν σε 2 σχεδιασμένες διαδρομές 15μέτρων και ταυτόχρονα μετρούσε και ο χρόνος ολοκλήρωσης του κάθε αθλητή για την περίπτωση ισοβαθμίας.

Μετά τους προκριματικούς αγώνες του Πρωταθλήματος στο Αιγίνιο στις 16 & 17 Μαρτίου όπου προκρίθηκαν για την επόμενη φάση 9 αθλητές του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής, οι επιτυχίες του συλλόγου συνεχίστηκαν και στο Κύπελλο. Ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής συμμετείχε με 9 αθλητές σε 5 ηλικιακές κατηγορίες από τους οποίους οι 6 προκρίθηκαν στην Τελική φάση. Όλες οι προσπάθειες των αθλητών μας ήταν πολύ αξιόλογες  και διακρίθηκαν από το σύνολο. 

Η Μαριλίνα Χατζηχριστοδούλου πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με διαφορά 5 δευτερολέπτων από την 1η νικήτρια αφού ήταν οι μόνες που ολοκλήρωσαν τις διαδρομές αναρρίχησης.

Η Όλγα Εξακοΐδη τερμάτισε και αυτή 2η στην τελική φάση σε σύνολο 22 αθλητών. κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Μικρά λάθη στο ξεκίνημα της διαδρομής της στέρησαν την 1η θέση με μόλις 2 κινήσεις διαφορά από την 1η νικήτρια. Στην ίδια κατηγορία η Αλίκη Κασάπη τερμάτισε 6η μετά από 2  πολύ καλές προσπάθειες.

Στους υπόλοιπους αθλητές του ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής πήρε άλλες τρεις  6ες θέσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Τέλος πολύ αξιόλογες ήταν και οι προσπάθειες αθλητών του συλλόγου στις κατηγορίες Παίδες Β και Κορασίδες Β όπου κατέλαβαν την 7η θέση σε σύνολο 31 αθλητών καθώς και την 6η, 11η & 15 θέση σε σύνολο 27 αθλητών.

Ο επόμενος αγώνας αυτή τη φορά του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί και αυτός στον Βόλο στις 20 – 21 Απριλίου.

Στις 22 & 23 Ιουνίου θα φιλοξενήσει η πόλη μας τον 2ο και τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος. Να θυμίσουμε ότι η Κομοτηνή είναι η μόλις 4η πόλη της Ελλάδας που μπορεί να φιλοξενήσει Πανελλήνιους Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης  που από φέτος λόγο της αύξησης των αθλητών το μέχρι τώρα Κύπελλο Ανάπτυξης για μικρές κατηγορίες που διοργάνωνε ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης γίνεται αγώνας Κυπέλλου και θα αγωνιστούν και οι μεγάλες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr