Η Pharmathen Σαπών επεκτείνεται, η τοπική κοινωνία κερδίζει | xronos.gr
ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Η Pharmathen Σαπών επεκτείνεται, η τοπική κοινωνία κερδίζει

29/03/19 - 10:00

Σε εξέλιξη το έργο δημιουργίας νέας αποθήκης σε οικόπεδο στο ΒΙΟΠΑ, προχωράει η επέκταση του υφιστάμενου χώρου παραγωγής ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης

Κάθε χρόνο ανοδική είναι η πορεία της Pharmathen ως εταιρία, όπως και του εργοστασίου της στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών. Οι ειδήσεις έρχονται θετικές από το εργοστάσιο, όπου πραγματοποιούνται εργασίες - σε διπλανό οικόπεδο - για την ανέγερση αποθήκης. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί και παραγωγικός χώρος εντός του υφιστάμενου εργοστασίου για την αύξηση της παραγωγής. Για όλα όσα 'τρέχουν' στο εργοστάσιο της περιοχής, ενημερώνει τον "Χ" ο διευθυντής του Κώστας Σταμούλης.

Υλοποιείται η πρώτη επένδυση, άλλες δύο στα σκαριά
Σύμφωνα με τον κο Σταμούλη " έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης επένδυσης και αφορά στην δημιουργία μίας αποθήκης στο οικόπεδο το οποίο έχει αγοραστεί δίπλα από το υφιστάμενο εργοστάσιο. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται περίπου τον Σεπτέμβριο του '19". Ο διευθυντής εξηγεί ότι η νέα αποθήκη θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής στο εργοστάσιο. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται και χώρος από την υφισταμένη δομή, κι εδώ έρχεται επικουρικά η δεύτερη επένδυση στο εργοστάσιο, ήτοι η μετατροπή της υπάρχουσας αποθήκης σε χώρο παραγωγικό ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης. Συνεπώς, αυτή είναι μία εκ των έσω επέκταση της υφιστάμενης παραγωγικής μονάδας. Η τρίτη επένδυση είναι πιο μακρινή, αλλά είναι στα σκαριά. Αφορά ένα μεγαλόπνοο σχέδιο επέκτασης του εργοστασίου στο διπλανό οικόπεδο, προκειμένου να αυξηθεί κι άλλο η παραγωγή.

Διαρκώς αυξανόμενη σε έμψυχο δυναμικό
Από το 2010 μέχρι και σήμερα, το εργοστάσιο αναπτύσσεται διαρκώς. Αυτή η ανάπτυξη 'μεταφράζεται' και σε περισσότερες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο. Έτσι, πλέον στο εργοστάσιο των Σαπών δουλεύουν 350 εργαζόμενοι, με τον αριθμό αυτό να έχει αυξηθεί κατά περίπου 100 σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα, δεδομένων και των ως άνω επενδύσεων, αναμένεται κι άλλη αύξηση στις θέσεις εργασίας. Για το 2019 συγκεκριμένα, έχουν προϋπολογιστεί 30 νέες θέσεις εργασίας. "Η συντριπτική πλειονότητα είναι εργαζόμενοι από την ευρύτερη περιοχή", σημειώνει ο Κώστας Σταμούλης.

Επενδύσεις ύψους 250εκ ευρώ σε επίπεδο εταιρίας
Επενδύσεις ύψους 250 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων στις Σάπες ν. Ροδόπης, προγραμματίζει συνολικά η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen. Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων έρχεται σε συνέχεια των 200 εκ. που έχουν ήδη κατευθυνθεί στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας συνολικά σε επίπεδο εταιρίας σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό. Αρκετές από αυτές τις θέσεις εργασίας κατευθύνονται και στην μονάδα της Ροδόπης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr