Η Pharmathen συνεχίζει να επενδύει στις Σάπες Ροδόπης | xronos.gr
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η Pharmathen συνεχίζει να επενδύει στις Σάπες Ροδόπης

09/08/19 - 10:00

Η παραγωγή ενέσιμων φαρμάκων θα γίνεται στη μονάδα της φαρμακοβιομηχανίας στις Σάπες, η οποία επεκτάθηκε με επενδύσεις δέκα εκατ. ευρώ

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης και την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου θα πραγματοποιήσει η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, στο εργοστάσιο της στις Σάπες Ροδόπης. 

Η μονάδα αυτή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας που σύναψε η Pharmathen με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Actavis για την παραγωγή δύο νέων ενέσιμων φαρμάκων, με τη χρήση μίας νέας τεχνολογίας που δημιούργησε. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται LAI (Long Acting Injectable- Ενέσιμα Παρατεταμένης Αποδέσμευσης) και αποτελεί παγκόσμια ερευνητική καινοτομία της Pharmathen.

Η παραγωγή των νέων φαρμάκων θα γίνεται στη μονάδα της φαρμακοβιομηχανίας στις Σάπες της Ροδόπης, η οποία επεκτάθηκε με επενδύσεις δέκα εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Με τη χρήση της τεχνολογίας LAI η δραστική ουσία του φαρμάκου αποδεσμεύεται σταδιακά στον οργανισμό για έναν έως και έξι μήνες και συνεπώς δεν είναι, πλέον, απαραίτητη για τους ασθενείς η καθημερινή ενέσιμη χορήγηση της θεραπείας.

Η Pharmathen είναι μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες και συνεχώς ανερχόμενες στον χώρο και έχει το εργοστάσιο της στην Θράκη και συγκεκριμένα στην περιοχή των Σαπών, δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο. Σήμερα η εταιρεία κατατάσσεται μέσα στις 50 μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις της ΕΕ με βάση τις επενδύσεις στην έρευνα. Την περίοδο 2013- 2018, οι επενδύσεις της σε έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια εκδήλωση, μετά τα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης, θα γίνει η παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου στις Σάπες Ροδόπης. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr