Ίασμος: Η «εκκένωση» βοήθησε το χωριό να μην πλημμυρίσει | xronos.gr
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ίασμος: Η «εκκένωση» βοήθησε το χωριό να μην πλημμυρίσει

23/11/19 - 10:00
234245532-334234216.jpg

Οντέρ Μουμίν: «Οι Ιασμιώτες ανταποκρίθηκαν – Κάνουμε παρέμβαση κοντά στο Αρνεμούσι»  

«Ευγενικά» φέρθηκε η κακοκαιρία της Πέμπτης στον Ίασμο. Από τη μία τα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν τόσο έντονα όσο κανείς περίμενε -αν και υπήρξαν κάποια προβλήματα- από την άλλη η νέα δημοτική αρχή φάνηκε να μαθαίνει γρήγορα, καθώς είχε «εκκενώσει» την πλατεία και δύο δρόμους από αυτοκίνητα κι όχι μόνο.

«Τα δεδομένα έδειχναν ότι η κακοκαιρία θα χτυπούσε έντονα την περιοχή μας. Αν και είχαμε αρκετές ποσότητες βροχής, στον Ίασμο στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm o δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος πληροφόρησε ότι «τα φρεάτιά μας ήταν καθαρά παντού στον Ίασμο, για να αποφορτίσουμε όσο μπορούμε το φαινόμενο. Επίσης, κάναμε μία εκκένωση της πλατείας και των κεντρικών αρτηρίων (από αυτοκίνητα, κάδους, κλπ). 

Οι Ιασμιώτες ανταποκρίθηκαν και θέλω να τους ευχαριστήσω. Κι από πλευράς μας δείξαμε ότι η σωστή πρόληψη μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο
Από την Παρασκευή επί ποδός βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αντιπλημμυρικό έργο στον οχετό. Ο δήμαρχος εξηγεί: «Κάνουμε παρέμβαση κοντά στο Αρνεμούσι, όπου θεωρούμε ότι εκεί προκαλείται το μείζον πρόβλημα και κατεβαίνει η λάσπη. Με κάθε επιφύλαξη λέω ότι ίσως με αυτή την παρέμβαση γλυτώσουμε τη λάσπη και κατεβαίνει πιο καθαρή η ροή των υδάτων».

Το βασικό αντιπλημμυρικό έργο πάντως, είναι αυτό που ανακοινώθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του καλοκαιριού κι αναμένεται να γίνει από το Δασαρχείο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Στόχος έχει την αποτροπή μεγάλων όγκων νερού, από το να κατεβαίνουν από το βουνό στο χωριό.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr