"Ήττα της Δεξιάς", ζήτησαν από την Κομοτηνή τρεις υπ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ | xronos.gr
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΟΥΦΟΥΚ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

"Ήττα της Δεξιάς", ζήτησαν από την Κομοτηνή τρεις υπ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

16/04/19 - 10:00
23432534-7_0.jpg

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης πρόταξε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, στη Λέσχη Κομοτηναίων. Μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο τ. υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής, υποψήφια ευρωβουλευτής Ουφούκ Μουσταφά. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, ο υπ. περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, η υπ. δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή, ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων, ο αν. γραμματέας Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ουφούκ Μουσταφά: Το παράδειγμα της Θράκης
Το παράδειγμα της Θράκης ανέδειξε στο λόγο της η κα Ουφούκ. Πρώτα δήλωσε ότι "οι ευρωεκλογές έχουν έναν βασικό στόχο, την ήττα των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς", ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της, πρόσθεσε: "Στην Θράκη δείχνουμε το θετικό παράδειγμα, το πως γίνονται οι ειρηνικές συνυπάρξεις, πως μπορούν να υπάρχουν μαζί διάφορες θρησκείες και γλώσσες σε ένα ειρηνικό πλαίσιο".

Δ. Παπαδημούπολης: Η Ελλάδα ήταν το κλοτσοσκούφι του Σόιμπλε
Ο κος Παπαδημούλης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως τις "πιο κρίσιμες στην ιστορία της ΕΕ και πολύ κρίσιμες για την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ", ενώ δεν έκρυψε ότι θα διαμορφώσουν εν πολλοίς και το κλίμα ενόψει των εθνικών εκλογών που έπονται. Ο ευρωβουλευτής υπεραμύνθηκε αναλυτικά το έργο του ΣΥΡΙΖΑ εντός κι εκτός συνόρων, λέγοντας: "Σήμερα η εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε πριν από πέντε σχεδόν χρόνια. Τον Γενάρη του '15 η Ελλάδα ήταν στο πηγάδι της κρίσης, κλοτσοσκούφι του Σόιμπλε, με τεράστια ύφεση και ανεργία, δραματικές κοινωνικές περικοπές και εθνική ταπείνωση.

Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε εννιά μονάδες, μοιράσαμε κοινωνικό μέρισμα για τρία συνεχόμενα χρόνια, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχει καθιερωθεί η επιδότηση ενοικίου, επουλώνουμε πληγές, δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκιο μικρότερο από αυτό που δανειζόμασταν όχι μόνο στα χρόνια του μνημονίου αλλά και πριν από 15 χρόνια, κι έχουμε δρομολογήσει θετικά μέτρα και για το επόμενο διάστημα: 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχες ρυθμίσεις για την εφορία, ακόμη και το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο στην ΕΕ.

Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, γι' αυτό διεκδικούμε όχι απλώς ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά τη νίκη (...). Όσοι προβλέπουν διψήφιες διαφορές υπέρ της ΝΔ ...θα σπάσουν τα μολύβια τους". Για το στοίχημα των ευρωεκλογών, είπε ότι είναι "η ήττα της δεξιοκρατούμενης - γερμανοκρατούμενη Ευρώπης, που παράγει ανισότητες υπέρ του πλούσιου Βορρά και εις βάρος του Νότου".

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Στόχος η ήττα της Δεξιάς
Για αναμέτρηση της προσπάθειας να κρατηθεί ολόκληρη η κοινωνία στα πόδια της και η ανάπτυξη να αφορά όλους τους πολίτες, ενάντια στην επάνοδο της οικογενειοκρατίας που για πάρα πολλά χρόνια είναι η αιτία του κακού που συμβαίνει στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο κος Κουρουμπλής, για να τονίσει "στρατηγικός μας στόχος είναι η ήττα της Δεξιάς, της νεοφιλελεύθερης ακραίας Δεξιάς, όπως ήταν η στρατηγική στόχευση για πάρα πολλά χρόνια του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου". Δεν έκρυψε ότι στην Ευρώπη έχει αφυπνιστεί ο εθνικισμός και πυροδοτείται "επικίνδυνα", όπως είπε, "ο ευρωσκεπτικισμός", ζητώντας την στήριξη του ενιαίου προοδευτικού μετώπου που έχει χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός Ελλάδας και την ανάδειξη της Ευρώπης του συνανήκειν και του συναποφασίζειν σε επίπεδο ΕΕ. Ο κος Κουρουμπλής, τέλος, υπεραμύνθηκε της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται "το πραγματικό κοινωνικό μας πρόγραμμα".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr