Κ. Μητσοτάκης: "Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ" | xronos.gr
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κ. Μητσοτάκης: "Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ"

16/03/19 - 10:00

Βρέθηκε σε Σάπες και Φιλύρα και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για "την εικόνα εγκατάλειψης της Ροδόπης", όπως χαρακτηριστικά κατηγόρησε

Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 15/3 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την Ροδόπη επέλεξε τις περιοχές των Σαπών και της Φιλύρας, τις οποίες και επισκέφτηκε κατά χρονική σειρά το πρωί. Τον συνόδευσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές ΝΔ Αν. Δημοσχάκης, Δ. Κυριαζίδης, ο τ. υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, οι πολιτευτές ΝΔ Ροδόπης Β. Ελευθεριάδου, Μουσταφά Κατραντζή, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης, ο γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Ροδόπης Γ. Βεζυργιαννίδης, και άλλοι. Παρόντες στις επισκέψεις ήταν αντίστοιχα ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν.

Η ανεργία και η φυγή νέων από τη Ροδόπη, ήταν αντικείμενο συζήτησης και στις δύο κωμοπόλεις, ενώ επιμέρους ζητήματα όπως η αποψίλωση των Σαπών από υπηρεσίες και η δεινή θέση παραγωγών στην Φιλύρα, τέθηκαν επί τάπητος. Ο κος Μητσοτάκης μίλησε για λύσεις όπως το να δοθούν κίνητρα ώστε μία δεύτερη βιομηχανία πέραν της Pharmathen να εγκατασταθεί στο ΒΙΟΠΑ Σαπών ή να υπάρξει επέκταση του αιολικού πάρκου του ορεινού όγκου της Ροδόπης.
"Στην φτωχότερη περιφέρεια με έντονα προβλήματα"

"Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει στην χώρα στις εκλογές του '19. Η πολιτική αλλαγή είναι απολύτως απαραίτητη στην Θράκη και τη Ροδόπη. Αντίκρισα στη Ροδόπη μία εικόνα εγκατάλειψης: Ο πληθυσμός μειώνεται και η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται επίσης", δήλωσε μεταξύ άλλων από τις Σάπες στην κάμερα του "Χ" ο κος Μητσοτάκης, εκφράζονται την πεποίθηση - υπόσχεση ότι "η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας", ενώ συγκεκριμένα μίλησε για μείωση της φορολογίας, τόνωση των επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας. "Η Θράκη έχει σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα", ισχυρίστηκε σε άλλη του αποστροφή .

Χαρακτήρισε την ΠΑΜ-Θ ως "την φτωχότερη περιφέρεια" και διαπίστωσε "έντονα προβλήματα ανεργίας και κοινωνικών ανισοτήτων", και ευαγγελίστηκε ότι θα εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα δώσουν κίνητρα στους Θρακιώτες, ειδικά τους νέους, να παραμείνουν στην περιοχή. Συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, νωρίτερα, περιηγήθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Σαπών και σε καφενεία και καφετέριες της περιοχής, μίλησε με επαγγελματίες και περιηγήθηκε στη λαϊκή αγορά που κάθε Παρασκευή έχουν οι Σάπες. Αντίστοιχη ήταν και περιήγησή του στην Φιλύρα, η οποία ακολούθησε. Εκεί, αφότου πρώτα τον υποδέχθηκαν στα γραφεία της ΝΔ θερμά, έκατσε για έναν σύντονο καφέ στο κεντρικό καφενείο της περιοχής.

Η περιοδεία συνεχίστηκε τις μεσημβρινές ώρες στο νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα σε Ηλιόπετρα, Γεννησέα και Εχίνο. Περί τις 5 το απόγευμα παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη, ενώ στις 6μιση παρέστη ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των πέντε ΝΟΔΕ της ΠΑΜ-Θ στην Ξάνθη, αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κυρίως.

Συλλυπητήρια για την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία
Το πρωί της Παρασκευής η σχετικά ήρεμη χώρα της Νέας Ζηλανδίας βίωσε μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα της, διπλή τρομοκρατική επίθεση, η οποία την άφησε να θρηνεί τουλάχιστον 49 θύματα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό, από επιθέσεις ακροδεξιών σε τζαμιά της περιοχής. "Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες", τόνισε από τις Σάπες ο κος Μητσοτάκης.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Τ. ΧΑΡΙΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Άμεση ήταν η αντίδραση του μέλους ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τ. Χαρίτου στην περιοδεία Μητσοτάκη. "Η Ροδόπη και η Θράκη δεν προσφέρονται για ασκήσεις καταστροφολογίας και για σενάρια κινδυνολογίας, με αναφορές όπως 'εικόνες πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής', όταν μάλιστα αυτές προέρχονται από τον αρχηγό του κόμματος της ΝΔ , που οι πολιτικές που άσκησε ως κυβέρνηση για παρά πολλά χρόνια, οδήγησαν την περιοχή στην θλιβερή τελευταία θέση κατάταξης σε Ελλάδα και Ευρώπη", κατηγόρησε σε σχετική τοποθέτησή του, λέγοντας μεταξύ άλλων "ευτυχώς η κοινωνία έχει κρίση και κυρίως μνήμη, ώστε να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν, στο γνώριμο παραγωγικό μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής στην περιοχή, που άφησε 'κουφάρια' και ανεργία. Αυτό είναι άλλωστε το πρόγραμμα και το όραμα που έχει ο αρχηγός της ΝΔ για την περιοχή όσο και αν επιχειρεί να το κρύψει".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr