Καταστροφές και εγκατάλειψη στον σταθμό του ΟΣΕ στον Ίασμο | xronos.gr
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταστροφές και εγκατάλειψη στον σταθμό του ΟΣΕ στον Ίασμο

22/12/18 - 10:00

Σε καθημερινό καταφύγιο μεταναστών που περπατούν στις γραμμές των τρένων έχει μεταμορφωθεί ο σταθμός

Βρώμα, φθορές και διαχρονική εγκατάλειψη. Αυτά αποτυπώνει ο φακός του "Χ" στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στον Ίασμο. Άλλοτε πλήρως λειτουργικός, πλέον όμως έχει περιπέσει σε αχρησία και οι εικόνες είναι θλιβερές, καθώς αποτυπώνουν μία ακόμη "δομή" που έχει πάρει την κατιούσα.

Μόνο δύσκολο δεν είναι να μπει ο οποιοσδήποτε σε ένα από τα τέσσερα μικρά κτίρια τα οποία συναπαρτίζουν τον σταθμό. Όλα τους έχουν βανδαλιστεί πλήρως, αποτελώντας πλέον κίνδυνο για την δημόσια υγεία αλλά και ειδεχθή εικόνα για το μάτι. Σκουπίδια, κλαδιά, σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες πόρτες, και το άλλοτε σήμα κατατεθέν της περιοχής έχει γίνει σημείο προς αποφυγή. Η αίθουσα αναμονής παραμένει κλειδωμένη πίσω από τις μπάρες, αλλά τόσο η πόρτα όσο και το τζάμι της έχουν καταστραφεί πλήρως.

Τίποτα δεν θυμίζει πλέον μία λειτουργική υποδομή και ο χρόνος μόνο σύμμαχος δεν είναι, καθώς σε κάθε πέρασμά μας από τον Ίασμο η κατάσταση αποτυπώνεται ολοένα και χειρότερη.

Σε καταφύγιο αστέγων και μεταναστών έχει μεταμορφωθεί ο χώρος, όπως προδίδουν προσωπικά αντικείμενα αλλά και μαρτυρίες κατοίκων, που έχουν δει μετανάστες να περπατούν στις ράγες. Συνήθης είναι αυτή η πρακτική για να μην χάνουν τον δρόμο τους, καθώς οι σιδηροδρομικές γραμμές αποτελούν την καλύτερη "πυξίδα", δυστυχώς όμως αποτελούν επικίνδυνο τρόπο μετακίνησης, όπως απέδειξε η πρόσφατη τραγωδία, όταν στη Ροδόπη τρένο παρέσυρε και διαμέλισε ολοκληρωτικά τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι είχαν αποκοιμηθεί δίπλα στις ράγες, κοντά στον Φύλακα Δήμου Μαρωνείας - Σαπών. Ασφαλώς, οι άνθρωποι δίχως στέγη προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο για να διανυκτερεύσουν, ιδίως τώρα τον χειμώνα που το κρύο είναι τσουχτερό και οι βροχοπτώσεις συνεχείς.

Όπως κι αν έχει, και μολονότι ο σταθμός του ΟΣΕ δεν είναι στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής Ιάσμου, πρέπει να βρεθεί μία λύση προς όφελος όλων.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr