Κατέκλυσαν την Ξυλαγανή πολιτιστικοί σύλλογοι και κόσμος | xronos.gr
ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΟΓΙΑΛΙΚΙΩΤΕΣ

Κατέκλυσαν την Ξυλαγανή πολιτιστικοί σύλλογοι και κόσμος

30/07/19 - 10:00

Για το αντάμωμα αυτό εργάστηκαν συλλογικά πολλοί άνθρωποι από την Ξυλαγανή, βραβεύσεις των συλλόγων που χόρεψαν

Πολιτιστικοί σύλλογοι και κόσμος κατέκλυσαν την Ξυλαγανή, για το 5ο αντάμωμα Μπογιαλικιωτών (Βόρειας Θράκης). Ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής ένωσαν τις δυνάμεις τους, μαζί και με πολλούς εθελοντές, κι όλοι μαζί πραγματοποίησαν μία οργανωμένη εκδήλωση, που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να χορέψουν και να χαρούν το αντάμωμα με την καρδιά τους. Το αντάμωμα έλαβε χώρα το Σάββατο 27 Ιουλίου, όταν περί τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η συγκέντρωση των χορευτικών και η έναρξη πατινάδας στο πολιτιστικό κέντρο Ξυλαγανής, στην πλατεία έξω από το δημαρχείο.

Η συνέχεια δόθηκε στο στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Ξυλαγανής, όταν περί των 9μιση ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί και μετά χορός και τραγούδι. Το αντάμωμα πλαισίωσε μουσικά το παραδοσιακό σχήμα «Θρακόμελο» ενώ συμμετείχε και η χορωδία του συλλόγου Πατεράδων.

Συμμετείχαν με τα χορευτικά τους οι εξής σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου «Αγίου Γεωργίου», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Βοϊράνη», Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Έβρου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους.

Η διοργάνωση τέλεσε υπό την αιγίδα του δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τους δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη και αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη να δίνουν το παρόν. Πέραν του κου Σταυρίδη, την εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ξυλαγανιώτης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Ηλίας Εμιλτζάς, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς και η γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης (ΠΟΣΑΡ) Δώρα Σκοδραμούδη. Παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων οι Απόστολος Ιωάννου, Φελίνα Καζάκου, Ανέστης Βαφειάδης, Βαγγέλης Λαφτσής, Χρήστος Χατζηπέμου όπως κι εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Χαρούμενη για την επιτυχία του ανταμώματος, όπως και την αθρόα προσέλευση του κόσμου, δήλωσε στον «Χ» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής Μαρία Παπαδοπούλου, δίνοντας όμως τα εύσημα στα μέλη των συλλόγων και τους εθελοντές, που έδωσαν από τον προσωπικό τους χρόνο για την καλύτερη δυνατή οργάνωση πριν την εκδήλωση και καθαριότητα μετά από αυτήν.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr