Κέρδισαν το χειροκρότημα οι μαθητές - ηθοποιοί του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής | xronos.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Κέρδισαν το χειροκρότημα οι μαθητές - ηθοποιοί του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής

14/06/19 - 10:00

Πρακτική άσκηση σε καταστήματα της περιοχής κάνουν οι 12 μαθητές της Στ’ τάξης, αποκτούν προεπαγγελματική εμπειρία σύμφωνα με την διευθύντρια Χρ. Πολίτη

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στους Υφαντές Δήμου Κομοτηνής πραγματοποίησε με επιτυχία, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου, την γιορτή του σχολείου με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της γιορτής 36 μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς, παρουσίασαν μία ξεχωριστή θεατρική παράσταση. Την θεατρική παράσταση με θέμα την προστασία και ασφάλεια του περιβάλλοντος, παρακολούθησαν με μεγάλη τους χαρά οι γονείς των μαθητών, επιβραβεύοντας μετά το πέρας κάθε σκηνής και το πέρας της παράστασης, με το πιο θερμό χειροκρότημά τους.

Πρακτική άσκηση σε καταστήματα της Κομοτηνής

Την φετινή σχολική χρονιά λειτούργησαν δύο εργαστήρια στο σχολείο, ήτοι γεωπονίας και αυτόνομης διαβίωσης, τα οποία και παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου.

Επίσης, «έτρεξε» το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για μαθητές Στ’ τάξης. Έτσι, οι 12 μαθητές αυτής της τάξης, για μία φορά την εβδομάδα ο καθένας, έκαναν πρακτική άσκηση σε καταστήματα της περιοχής, προκειμένου να αποκτήσουν – όπως εξηγεί η διευθύντρια – σημαντική προεπαγγελματική εμπειρία. Σε δύο καφέ και ένα φυτώριο έγινε φέτος η πρακτική άσκηση, με την διευθύντρια να ευχαριστεί τους επαγγελματίες για την καλή συνεργασία. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται και η κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ και οι άνθρωποι της Κομοτηνής γνωρίζουν καλύτερα το σχολείο, το οποίο, ως γνωστό, λειτουργεί μακριά από την πόλη στον οικισμό των Υφαντών.

Φλέγον το κτιριακό ζήτημα

Φλέγον είναι το κτιριακό ζήτημα, όπως αναδείχθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ του «Χ», κι επιβεβαιώνει ο διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Πολίτη. Τονίζει ότι εντός του σχολείου υπάρχουν δύο αίθουσες, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο σχολείο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτή την απόφαση, όμως, δεν έχει συμμορφωθεί ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Υφαντών. Έτσι, παρότι το σχολείο μεγαλώνει σε αριθμό μαθητών, δεν μεγαλώνει σε αίθουσες, με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» οι μαθητές σε λιγότερες αίθουσες, κι έτσι επιβαρύνεται και η εκπαιδευτική διαδικασία καθ’ αυτή.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr