Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΑΕΙ-ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ

Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και στην Κομοτηνή

22/01/20 - 10:00

Αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τα πανελλαδικά όργανα

Και στην Κομοτηνή έγινε στάση εργασίας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης, σε συντονισμό με την κινητοποίηση που οργάνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων εξισώνει τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ.

«Η εξίσωση αυτή των τίτλων των κολλεγίων με τους τίτλους Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία, αφού η σχετική ειδοποιητική επιστολή της Ε.Ε. αναφέρεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΔΟΑΤΑΠ,  αλλά πολιτική απόφαση που εκχωρεί σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της χώρας που ουδέποτε εκχωρήθηκαν ούτε καν με τη συνθήκη της Λισσαβόνας.

Ως Διδασκαλική Ομοσπονδία είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ ενόψει της κινητοποίησης.

Στ. Μακρυγιάννης: «Μας τιμωρεί το υπουργείο Παιδείας»
Μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Στέφανος Μακρυγιάννης έκανε λόγο για τιμωρητική διάθεση από την πλευρά του υπουργείου απέναντι στους αναπληρωτές καθώς με το νέο νομοσχέδιο όσοι εκπαιδευτικοί κληθούν ως αναπληρωτές και αρνηθούν τη θέση, θα αποκλείονται από τις λίστες για τρία χρόνια.

Τόνισε ακόμη ότι «δεν γίνονται διορισμοί» και ότι «στη Ροδόπη οι αναπληρωτές φέτος είναι 170 ενώ πέρυσι ήταν 150» πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές ανάγκες.

Σε όλη την Ελλάδα πάντως υπηρετούν περίπου 35.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr