Kom On Party 2019: Η ιδέα μίας παρέας που αγκάλιασε ολόκληρη η πόλη | xronos.gr
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Kom On Party 2019: Η ιδέα μίας παρέας που αγκάλιασε ολόκληρη η πόλη

14/02/19 - 10:00

"Η καρναβαλική παρέλαση του φωτός", η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το Σάββατο 2 Μαρτίου

Μία ιδέα που καλλιεργήθηκε από μία παρέα και τελικά αγκαλιάστηκε από όλη την Κομοτηνή. Αυτό είναι το Kom On Party, σύμφωνα με τον Σταύρο Πάττα και Νίκο Οικονομίδη πρόεδρο και μέλος του συλλόγου Trelacademy. Το Kom On Party θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κομοτηνή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. ΔΚΕΠΠΑΚ, Σύλλογος Εβριτών και Trelacademy συνεργάζονται και φέτος για ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου με τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, ακολουθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου το παραδοσιακό καρναβάλι που θα ζωντανέψει στην πλατεία της Κομοτηνής, ενώ το Σάββατο 2 Μαρτίου θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα λάβει χώρα και φέτος, και σύμφωνα με τους διοργανωτές καλύτερη από ποτέ. Παράλληλα θα υπάρχει και αυτήν την χρονιά παιδική καρναβαλική παρέλαση, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων Δημοτικών Σχολείων. Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές φέτος, η συγκέντρωση των καρναβαλιστών θα ξεκινήσει από τις 18:30, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου όπου ένα επιτόπιο πάρτι θα έχει στηθεί ως προπομπός της παρέλασης. Στις 20:00 η παρέλαση θα ξεκινήσει από εκεί με τερματισμό την κεντρική πλατεία.

Η διάθεση σίγουρα υπάρχει, λένε Σταύρος Πάττας και Νίκος Οικονομίδης και αναδεικνύουν ότι για το KomOn Party μιλάει πλέον όλη η Κομοτηνή, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον ανθρώπων και από γειτονικές πόλεις, είτε να λάβουν μέρος ως καρναβαλιστές είτε ως θεατές.

Σε τρία μέρη θα εξελιχθεί φέτος η καρναβαλική παρέλαση της 2ας Μαρτίου, ένα πάρτι στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου από τις 6 το απόγευμα, στις 8 θα γίνει η έναρξη της παρέλασης και μετά το τέλος αυτής θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία Ειρήνης. Η διαδρομή έχει μεγαλώσει, διευκρινίσει ο κος Πάττας και παρέχει ένα καινούργιο στοιχείο ότι η παρέλαση θα έχει όνομα και συγκεκριμένα "Η καρναβαλική παρέλαση του φωτός". "Θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο στο φως και γι' αυτό θα υπάρχει σε όλη τη διαδρομή ειδικός φωτισμός, ενώ τα μέλη των γκρουπ θα εφοδιαστούν με μπαλόνια που θα φέρουν ειδικό φωτισμό, ενώ μπορούν οι ίδιοι οι καρναβαλιστές να φέρουν φακούς ή ταινίες led, κινητά και οτιδήποτε άλλο". Είναι μεγάλο το εγχείρημα που θα γίνει, λέει ο Νίκος Οικονομίδης, παραθέτοντας λεπτομέρειες της διοργάνωσης που θα συντελέσουν στο αρτιότερο αυτής. 

Αμφότεροι έκαναν λόγο για συλλογική δουλειά, που έχει την στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, του Δήμου Κομοτηνής και πολλών επαγγελματιών της πόλης. "Το αποτέλεσμα θα φανεί στις 2 Μαρτίου", λένε, ευχόμενοι παράλληλα να έχουν σύμμαχο τον καιρό. 

Συνάντηση ενόψει Kom On Party
H Οργανωτική Επιτροπή των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, καλεί τους συλλόγους, τις επιχειρήσεις και όλους όσοι θα μετέχουν στην καρναβαλική παρέλαση, στην συνάντηση που οργανώνεται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, στην οδό Φιλίππου. . Η συνάντηση πραγματοποιείται για την καλύτερη προετοιμασία της παρέλασης που θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., και των άλλων εκδηλώσεων που οργανώνονται στα πλαίσια της αποκριάς.

Συμμετοχή από τις Σάπες στην αποκριάτικη παρέλαση της Κομοτηνής
Πλησιάζει το 2ο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού στις Σάπες. Μία μοναδική καρναβαλική γιορτή για μικρούς και μεγάλους που θα προσφέρει στιγμές ξενοιασιάς και κεφιού αλλά και ένα μεγάλο έπαθλο. Στο πλαίσιο της προβολής των καρναβαλικών εκδηλώσεων Σαπών 2019, η Οργανωτική Επιτροπή τους σε συνεργασία με τους συλλόγους του Δήμου αποφάσισε την συμμετοχή στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής το Σάββατο 2 Μαρτίου. Το θέμα της συμμετοχής είναι εμπνευσμένο από το βιβλίου του Ιουλίου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες", προσαρμοσμένο στην τοπική πραγματικότητα.

Ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών θα εξασφαλίσει την μετακίνηση και επιστροφή των συμμετεχόντων στην παρέλαση που θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019.

"Φορέστε την όποια καρναβαλική στολή σας και ελάτε να ξεφαντώσουμε και ταυτόχρονα προβάλλοντας την εκδήλωσή μας, να προσκαλέσουμε όλους τους Θρακιώτες να λάβουν μέρος στο φετινό μας Κυνήγι στις Σάπες και να μοιραστούν μαζί μας το μοναδικό πνεύμα του Καρναβαλιού Σαπών", αναφέρει το μήνυμα. 

Καλούνται τα μέλη των συλλόγων αλλά και όλους όσοι μεμονωμένα επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν καθημερινά με το 2532350100 στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών μέχρι και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr