Κομοτηνή και Ξυλαγανή γιόρτασαν την διεθνή ημέρα μουσείων | xronos.gr
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

Κομοτηνή και Ξυλαγανή γιόρτασαν την διεθνή ημέρα μουσείων

21/05/19 - 10:00

Με διαδραστικές ξεναγήσεις-περιηγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής και στο λαογραφικό μουσείο Ξυλαγανής

Την διεθνή ημέρα μουσείων γιόρτασαν, μικροί και μεγάλοι, σε Κομοτηνή και Ξυλαγανή. Συγκεκριμένα, στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής με μέριμνα της εφορείας αρχαιοτήτων Ροδόπης και στο λαογραφικό μουσείο Ξυλαγανής με μέριμνα του τοπικού πολιτιστικού ομίλου, τα μουσεία άνοιξαν, για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στις αίθουσές τους και να συμβάλλουν στο να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την ιστορία του τόπου μας. Ασφαλώς, οι ξεναγήσεις - περιηγήσεις είχαν δωρεάν είσοδο, κι έτσι αρκετοί ήταν όσοι έσπευσαν να επισκεφτούν τα δύο αυτά μουσεία.

Μια βραδιά στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής
Εκπαιδευτική διαδραστική ξενάγηση σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18 Μαΐου στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής. Η δήλωση συμμετοχής ήταν απαραίτητη, καθώς ο αριθμός θέσεων ήταν περιορισμένος. Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η αρχαιολόγος - μουσειολόγος Νάγια Δαλακούρα. Χαρούμενη, μας λέει, "γιορτάσαμε για άλλη μια χρονιά την παγκόσμια ημέρα μουσείων". Όπως μας διηγείται η κα Δαλακούρα η επίσκεψη ήταν διαδραστική με τα μέλη των οικογενειών να μαθαίνουν πληροφορίες για τα εκθέματα και την έκθεση που λειτουργεί εντός του μουσείου. Σε μία όμορφη στιγμή της ξενάγησης, μικροί και μεγάλοι ανέλαβαν το ρόλο των αρχαιολόγων και των συντηρητών συμμετέχοντας σε μία εικονική αρχαιολογική ανασκαφή, που υπάρχει στο αίθριο του μουσείου. Έτσι, για μία ακόμη χρονιά, το αρχαιολογικό μουσείο γιόρτασε την διεθνή αυτή μέρα, και οι άνθρωποί του είδαν πλήθος κόσμου να περιηγείται, να μαθαίνει και να διασκεδάζει εντός του μουσείου.

Το λαογραφικό μουσείο άνοιξε το Σαββατοκύριακο
Και το λαογραφικό μουσείο Ξυλαγανής γιόρτασε την διεθνή ημέρα μουσείων κι άνοιξε τις πόρτες του διάπλατα, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου, όταν και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής καλωσόρισαν όλους τους επισκέπτες, ξενάγησαν τον κάθε ενδιαφερόμενο και μας ...γύρισαν πίσω στον χρόνο, όπου ανέσυραν μνήμες από τα παλιά και έδειξαν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των όχι τόσο μακρινών προγόνων μας.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr