Λέσχη φίλων βέσπας απέκτησε η Κομοτηνή | xronos.gr
ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΔΙΔΥΚΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Λέσχη φίλων βέσπας απέκτησε η Κομοτηνή

25/05/19 - 10:00
234235-42_14.jpg

Παναγιώτης Παπαιωάννου πρόεδρος Αθηναϊκής Λέσχης Βέσπα: Κάθε χρόνο τιμούμε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας και φέτος επιλέξαμε την Θράκη

Το μεσημέρι της Πέμπτης η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε με όμορφες βέσπες σε διάφορα χρώματα. Παραταγμένες στην είσοδο της πλατείας επί της Ορφέως, όπου και τα μέλη της Αθηναϊκής λέσχης βέσπας, σταμάτησαν στην Κομοτηνή από το ταξίδι που κάνουν στην Θράκη, για να γνωρίσουν από κοντά και να συστήσουν στον κόσμο την νεοσύστατη Λέσχη Βέσπας της πόλης μας. Ο πρόεδρος των "βεσπάδων" της Κομοτηνής, Νίκος Παπακωνσταντίνου μαζί με τον πρόεδρο της trelacademy Σταύρο Πάττα υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη του αθηναϊκού κλαμπ ανταλλάσοντας δώρα.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Αθηναϊκής Λέσχης Βέσπας, Παναγιώτη Παπαϊωάννου μας εξηγεί για το ταξίδι που οργάνωσαν στην Θράκη, για την Αθηναϊκή Λέσχη Βέσπας καθώς και την αγάπη του για τη δημοφιλή μοτοσικλέτα.

Ταξίδι με τις βέσπες σε όλη την Ελλάδα
"Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε τον γύρο της Θράκης στα πλαίσια του προγράμματος Vespaxenia που έχει η λέσχη", μας λέει και συνεχίζει "εδώ και τέσσερα χρόνια τιμούμε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας και φέτος επιλέξαμε την Θράκη". Το ταξίδι μας έχει διάρκεια οκτώ ημέρες και είναι κοντά στα 1.800 χιλιόμετρα. Το πλήρωμα του ταξιδιού αποτελείται από είκοσι βέσπες διαφόρων μοντέλων, ανάμεσά τους μια Βέσπα του 1968.

Το ταξίδι τους άρχισε από το Λαύριο όπου πήρανε το καράβι για Καβάλα και από εκεί ξεκίνησε η δίκυκλη εξόρμηση στη Θράκη. Αποβιβάστηκαν στην Καβάλα, πέρασαν τα στενά του Νέστου, την Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος και έκαναν στάση στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, καταλήγοντας στην Αλεξανδρούπολη για διανυκτέρευση. Την δεύτερη ημέρα έκαναν ξενάγηση στο Δέλτα του Έβρου και στο δάσος της Δαδιάς. Με τις βέσπες έφτασαν μέχρι το Διδυμότειχο στο περίφημο κάστρο και διανυκτέρευσαν στην Ορεστιάδα. Την τρίτη μέρα του ταξιδίου ξεκίνησαν από την Ορεστιάδα και έφτασαν μέχρι τις καστανιές, πέρασαν από μέρη όπως τα Ρίζια, το Φυλάκιο καθώς και το Μεγάλο και Μικρό Δέρειο και συνέχισαν μέχρι τις Σάπες και την Κομοτηνή όπου έκαναν και την ολιγόωρη στάση τους, πριν συνεχίσουν για την Ξάνθη όπου είχαν την προγραμματισμένη τους διανυκτέρευση. Θα συνεχίσουν με βόλτα στα Πομακοχώρια μέχρι τον Εχίνο και οι επόμενοι σταθμοί είναι το Παρανέστι και Νευροκόπι, με κύριο προορισμό τις  Σέρρες όπου θα κάνουν την τέταρτη διανυκτέρευση. Από εκεί θα ταξιδέψουν μέχρι το Σιδηρόκαστρο, το οχυρό Ρούπελ, τις λίμνες Κερκίνη και Δοϊράνη και θα διανυκτερεύσουν στην Θεσσαλονίκη όπου θα ξεκινήσουν και το ταξίδι της επιστροφής. Από το λιμάνι του Βόλου θα περάσουν στην Εύβοια και από εκεί θα ταξιδέψουν στη βάση της λέσχης τους, στην Αθήνα.

Η αγάπη για το ιστορικό δίκυκλο δημιούργησε την Αθηναϊκή Λέσχη Βέσπας 
Η Αθηναϊκή Λέσχη Βέσπας ιδρύθηκε το 2015, σήμερα αριθμεί 250 μέλη και είναι η μεγαλύτερη λέσχη πανελληνίως. Μένουν όσο το δυνατόν πιο ενεργοί και δραστήριοι μπορούν, κάνοντας μεγάλες εκθέσεις στην Αθήνα με βέσπες διαφόρων μοντέλων και χρονολογιών. Συμμετέχουν σε πανελλήνιες και παγκόσμιες συγκεντρώσεις και παίρνουν μέρος σε διάφορες εξορμήσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια που έχουν κάνει σαν λέσχη ήταν το 2017 ο γύρος της Ελλάδας διανύοντας πάνω στις βέσπες τους 2.800 χιλιόμετρα. Επίσης έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλες διαδρομές, εντός και εκτός συνόρων, όπως τον γύρο της Αλβανίας το 2018.

Για τα μέλη της λέσχης είναι το χόμπι τους, είναι κάτι που λατρεύουν να κάνουν. Δηλώνουν όλοι εραστές της βέσπας, από τους νέους ως και τους μεγαλύτερους. Η βέσπα δεν έχει ηλικία, αυτό το καταλαβαίνει κανείς και από την ομάδα του ταξιδίου που απαρτίζεται από άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

Γνωρίστε την Λέσχη Φίλων Βέσπας Κομοτηνής 
Την γνωριμία με την κλαμπ μας κάνει ο πρόεδρος της Λέσχης Βέσπας Κομοτηνής, Νίκος Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι "είναι μια νεοσύστατη λέσχη που αυτή τη στιγμή υπάγεται στην οικογένεια των trelacademy"."Την προσπάθεια αυτή ξεκίνησαν μερικοί λάτρεις της βέσπας με σκοπό να ενώσουν όλους τους "βεσπάδες" της πόλης καθώς και γιατί όχι, να εντάξουν και καινούρια μέλη μέσα σε αυτό" λέγοντας ότι "η βέσπα είναι ιδέα και τις ιδέες έχουμε μάθει να τις υποστηρίζουμε και να τις προωθούμε". Η έναρξη του εγχειρήματος αυτού έγινε με την φιλοξενία της Αθηναϊκής Λέσχης Βέσπας στην Κομοτηνή. Από μεριά του ο πρόεδρος της  trelacademy, Σταύρος Πάττας καλωσόρισε την Αθηναϊκή λέσχη βέσπας με θερμά λόγια και δώρα. Η σκέψη για τη λέσχη της Κομοτηνής, δεν σταματάει εδώ καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα σχεδιάζουν να κάνουν κάποιο φεστιβάλ στο οποίο να εντάσσεται μέσα το ιστορικό αυτό δίκυκλο.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr