Λίφτινγκ σε συνεδριακό κέντρο και δημαρχείο Σαπών, θέλει ο δήμαρχος | xronos.gr
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Λίφτινγκ σε συνεδριακό κέντρο και δημαρχείο Σαπών, θέλει ο δήμαρχος

10/01/20 - 10:00

Κατηγορεί ότι το συνεδριακό κέντρο αφέθηκε στο έλεος του Θεού

Λίφτινγκ στο συνεδριακό κέντρο και στο δημαρχείο Σαπών, θέλει ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Όπως δήλωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι μελέτες, για να βρεθεί χρηματοδότηση για τα δύο έργα. 

Για το μεν συνεδριακό κέντρο ο σκοπός είναι η αποκατάσταση των διαχρονικών φθορών, για το δημαρχείο η αξιοποίηση όλων των χώρων του.

Ο δήμαρχος, σε μία γενικότερη αποστροφή του, χαρακτήρισε τους πρώτους μήνες στη δημαρχεία ένα «μικρό χρονικό διάστημα, αλλά με πάρα πολλή δουλειά και κόπο» και μετέφερε τη φιλοσοφία του να υπάρχει «ετοιμότητα και διεκδικητικότητα» για την αξιοποίηση προγραμμάτων πάσης φύσεως. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη κατατέθηκαν (έχει υπάρξει σχετική παλιότερη ενημέρωση από τον «Χ») έξι προτάσεις χρηματοδότησης προς το πρόγραμμα Φιλόδημος και επίσης αξιοποιείται ένα πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας 2014-2020 το οποίο ο κος Χαριτόπουλος χαρακτήρισε «ξεχασμένο» και αφορά στην τουριστική προβολή και προώθηση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. 

Όσον αφορά σε δύο παλιότερες εξαγγελίες του, επίσης μέσα από τις σελίδες του «Χ», ότι θα δημιουργηθούν δημοτικά πάρκινγκ στις Σάπες για την αποσυμφόρηση της κεντρικής οδού, ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός τους προχωράει κανονικά, προκειμένου «να μπει μία τάξη στο κέντρο».

Η δεύτερη εξαγγελία, ήταν αυτή που είχε πάρει και μεγαλύτερη δημοσιότητα, με τον δήμαρχο να τάζει σε κάθε ζευγάρι δημοτών που θα παντρευόταν στο Δήμο από ένα οικόπεδο! «Είμαστε σε καλό δρόμο για να αξιοποιήσουμε τον χώρο» απάντησε. 

Όσο για το ποιο οικόπεδο είναι το προς αξιοποίηση, πρόκειται για οικόπεδο που είχε παραχωρήσει παλιά ο Δήμος στην Αποκεντρωμένη, αλλά η προτεινόμενη χρήση του δεν πληρούται πλέον, σύμφωνα με τον δήμαρχο. 

«Μόλις ξεμπλοκαριστούμε (εν. από την Αποκεντρωμένη) θα το κινητοποιήσουμε», είπε με αισιοδοξία ο δήμαρχος, παρ’ ότι μία τέτοια απεμπλοκή είναι άγνωστο εάν τελικά θα γίνει και πόσο καιρό θα χρειαστεί.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr