Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής παρουσίασαν την εργασία τους για μία καλύτερη πόλη | xronos.gr
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ

Μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής παρουσίασαν την εργασία τους για μία καλύτερη πόλη

16/03/19 - 10:00

Το τρίπτυχο "οι μαθητές ερευνούν - οι πόλεις ενημερώνονται - η κοινωνία ευαισθητοποιείται" προάγει το πρόγραμμα Ecomobility

Οι Επιτροπές Οργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility και της εκστρατείας Free Mobility, ο εθελοντικός οργανισμός για το αστικό περιβάλλον Ecocity και οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας για την οικολογική ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη μας, το πρωί της Παρασκευής 15/3 στον χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της εκστρατείας, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής Χριστίνα Πολίτη, ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Τρύφωνας Καρούντζος, μαθητές του σχολείου, μεταξύ άλλων. 

Η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής
Η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής που εργάστηκε για το πρόγραμμα αποτελείται από τους εξής: Διευθύντρια - Χριστίνα Πολίτη. Εκπαιδευτικοί - Κυριακή Γιαλένιου και Παρασκευή Ντουραντώνη. Ομάδα μαθητών - Χρήστος Μακρίδης, Αναστάσιος Αγγελίδης, Νίκος Βακιρτζής, Καρά Βελή Μπουρτζήν, Ντικμέ Γκιουλντάν, Σουδέ Καραμπατζάκ, Μολλά Αμέτ Μπουράκ.

Κατά την εκδήλωση, μετά τους χαιρετισμούς των αρμοδίων, έγιναν γνωστά λίγα λόγια για το Ecocity κι έγινε ένα μικρό αφιέρωμα στον ιδρυτή του Θάνο Ζαφειρόπουλο. Κατόπιν, ακούστηκαν λίγα λόγια για την εκστρατεία και έπειτα έγινε η παρουσίαση της εργασίας της ομάδας μαθητών που αναγράφονται άνω.

Οι μαθητές εργάστηκαν στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019. Οι προτάσεις τους - όπως κατατέθηκαν μέσα από την εργασία τους - προωθούν την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις, το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και την αλλαγή συμπεριφορών κατά την κυκλοφορία στα κέντρα των πόλεων. 

Άξιο αναφοράς είναι πως τα αποτελέσματα των τελικών αξιολογήσεων θα ανακοινωθούν στην διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου. Τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν ως εξής: Τοπικότητα περιεχομένου (30 βαθμοί), Εντοπισμός προβλημάτων (50 βαθμοί), Λύσεις - Προτάσεις (70 βαθμοί), Επίπεδο παρουσίασης εργασίας (50 βαθμοί).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο στους μαθητές όσο και στους διδάσκοντες και όσους άλλους συνέπραξαν στο εγχείρημα αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Άλλωστε, οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή όλων μας!

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr