Μεγαλώνει κάθε χρόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών | xronos.gr
ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΠΩΝ

Μεγαλώνει κάθε χρόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

19/06/19 - 10:00

Ορκίστηκαν ακόμη 190 απόφοιτοι, η προκήρυξη για την επόμενη χρονιά αφορά σε 240 θέσεις

Μετά την Αθήνα, η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, μαζί με Πάτρα και Θεσσαλονίκη, βγάζουν τους περισσότερους αποφοίτους. Η φετινή σειρά αποφοίτων έλαβε πτυχία σε τελετή ορκωμοσίας το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου στο υπαίθριο θέατρο Σαπών. Επρόκειτο για 163 αποφοίτους στο ΕΠΠΑΙΚ (παιδαγωγική-διδακτική κατάρτιση), 25 στο ΠΕΣΥΠ (Συμβουλευτική και Προσανατολισμός) και 2 από ΟΑΕΔ ΤΕ, δηλαδή σύνολο 190 άτομα.

Παρουσία σε 12 πόλεις
Παρουσία σε 12 πόλεις και 12 περιφέρειες της Ελλάδας έχει η ΑΣΠΑΙΤΕ, όπως είπε στον «Χ» η επιστημονική υπεύθυνη του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ  αναπληρώτρια καθηγήτρια Αικατερίνη Κασιμάτη, χαρακτηρίζοντας το παράρτημα των Σαπών ως «το αγαπημένο μας παιδί», το οποίο «λειτουργεί από το 2008». «Είναι τιμή μας που ο κόσμος μας αποδέχεται και μας υποστηρίζει και κάθε χρόνο βγάζουμε αποφοίτους που υποστηρίζουν εκπαίδευση και κέντρα συμβουλευτικής», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι κάθε χρόνο στην ΑΣΠΑΙΤΕ γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης καινοτομιών στο πρόγραμμα σπουδών.

1.290 απόφοιτοι από τις Σάπες
Στον «Χ» μίλησε και ο συντονιστής του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Σαπών καθηγητής Αθανάσιος Καραφύλλης. Για την φετινή χρονιά γνωστοποίησε ότι «κύλησε ομάδα», ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, ενώ για την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά είπε ότι αναμένεται προκήρυξη για 240 θέσεις «αριθμός ρεκόρ για τις Σάπες τα τελευταία χρόνια», εκ των οποίων 200 για το ΕΠΠΑΙΚ και 40 για το ΠΕΣΥΠ. Πεποίθηση των ανθρώπων του παραρτήματος είναι ότι θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα σπουδαστών.

Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με τον κο Καραφύλλη, είναι ότι οι 1.290 απόφοιτοι από τις Σάπες, σε διάστημα 11 ετών, την κατατάσσουν δεύτερη σε σειρά αριθμού αποφοίτων, μετά την ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας, μαζί με Θεσσαλονίκη και Πάτρα, κι αυτό είναι «πολύ σημαντικό για την περιοχή των Σαπών – κάναμε προσπάθεια για να καταξιώσουμε το παράρτημα». Σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή οι Σάπες αναβαθμίζονται μορφωτικά από την ύπαρξη της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ επίσης υπάρχει και οικονομικό αποτύπωμα των σπουδαστών στην περιοχή, το οποίο δεν θα υπήρχε, εάν το τμήμα είχε ιδρυθεί αλλού. Ο κος Καραφύλλης ευχαρίστησε και τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, οι διοικήσεις του οποίου είναι διαχρονικά αρωγοί της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Μία ιατρός πρώτευσε
Μία ιατρός νευρολόγος από την Κομοτηνή που ζει στην Αλεξανδρούπολη, η Στέλλα Φωτιάδου, ως αριστούχος, εκφώνησε τον όρκο στο ΕΠΠΑΙΚ. Παρακολούθησε, όπως μας λέει, το πρόγραμμα για προσωπικούς λόγους, για να αποκτήσει «άποψη για το πώς γίνεται σωστά η διδασκαλία, ήθελα να βοηθήσω το παιδί μου που μεγαλώνει και σιγά – σιγά θα πάει στο σχολείο». Σύμφωνα με την ίδια στο παράρτημα γίνεται «πολύ καλή δουλειά και το επίπεδο είναι υψηλό, όλα λειτούργησαν ρολόι, δεν υπήρξε κάποια δυσάρεστη έκπληξη». Το μήνυμά της, αναφορικά με το τι αποκόμισε από την όλη εμπειρία, είναι «να βοηθάμε τους άλλους να ανακαλύπτουν από μόνοι τους την γνώση». Τέλος, πεποίθησή της είναι ότι «η περιοχή των Σαπών αναβαθμίζεται με αυτό το πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr