Μελωδική συνέχεια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης | xronos.gr
ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μελωδική συνέχεια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

13/04/18 - 11:00
2343254-36.jpg

Με συναυλίες σε Ίδρυμα Παπανικολάου και ΡΕΞ, μαθήματα κιθάρας και έκθεση, συνεχίστηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων

Με πολλές μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2018. Ο κιθαριστικός παλμός των Βαλκανίων χτυπάει για μία ακόμη χρονιά στην Κομοτηνή και οι δράσεις κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή 13 Απριλίου με την κεντρική συναυλία των τετραήμερων εκδηλώσεων που είναι η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Βορείου Ελλάδος. 


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα περί τις 20:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ανεβάζει μία εκδήλωση η οποία είναι ελεύθερης εισόδου για όλους όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου υπήρξε σχετική μέριμνα και σήμερα θα υπάρξει και δωρεάν μεταφορά από και προς πανεπιστημιούπολη. Πιο συγκεκριμένα, όποιος θέλει να μεταφερθεί δωρεάν προς την συναυλία, στις 19:00 μπροστά από το Σπαθί θα έχουν συγκεντρωθεί λεωφορεία με προορισμό το κεντρικό αμφιθέατρο. Φυσικά, ο χώρος είναι προσβάσιμος και με δικά σας μέσα μεταφοράς.


Τη διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας έχει ο  Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, ενώ παρούσα θα είναι σύσσωμη η Κρατική Ορχήστρα Β. Ελλάδος, μεταξύ τους και η Ματούλα Χατζή και η Γκρέτα Παπά που είναι οι σολίστ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει και θρακιώτικους χορούς - έργα του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη - κι έχει ως εξής:


Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741) | Κοντσέρτο για πίκολο σε ντο μείζονα, RV 443
Δημήτρης Σβυντρίδης | Τρεις Θρακιώτικοι Χοροί («Μοιρολόι», «Στο χωρίον Μεταξάδες», «Στέργιος πεισμάνιψι»)
Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741) | Κοντσέρτο αρ.2 σε σολ ελάσσονα, έργο 8, RV315 (‘Καλοκαίρι’), από τις ‘Τέσσερις εποχές’
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827) | Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55 (‘Ηρωική’)


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ
Φυσικά οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και οι εικόνες που σας μεταφέρουμε είναι από το βράδυ της Τετάρτης, από την συναυλία στο Ίδρυμα Παπανικολάου, αλλά κι από το πρωί της Πέμπτης και τα μαθήματα κιθάρας. 


Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης στο Ίδρυμα Παπανικολάου οι Στέλιος Γκόλγκαρης, Μιχάλης Σουρβίνος και το Κουαρτέτο "Ορφέας" στο πρώτο μέρος, αλλά και το Microtonal Guitar Duet από την Τουρκία στο δεύτερο μέρος, πραγματοποίησαν μία όμορφη συναυλία. 


Το επόμενο πρωί στο κτίριο της Φιλαρμονικής (Βενιζέλου 19) πραγματοποιήθηκαν διάφορα σεμινάρια κιθάρας, ενώ παράλληλα υπήρξε έκθεση χειροποίητης κιθάρας. Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε στο Πολιτιστικό Κύτταρο πρώην ΡΕΞ με ένα σημαντικό ρεσιτάλ κιθάρας. Στο πρώτο μέρος έπαιξε ο N. Montela από την Ιταλία και το ελληνικό Flamenco Guitar Duet, ενώ το δεύτερο μέρος ολοκληρώθηκε με κιθαριστική ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Η αυλαία του φεστιβάλ "πέφτει" αύριο Σάββατο στο Ίδρυμα Παπανικολάου με τον διαγωνισμό συνόλων και τους διαγωνισμούς σολίστ σε κατηγορίες διάφορων ηλικιών. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr