Μέσα στο 2019 και άλλοι δήμοι της Ροδόπης αποκτούν Γενικό Γραμματέα | xronos.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΜΘ

Μέσα στο 2019 και άλλοι δήμοι της Ροδόπης αποκτούν Γενικό Γραμματέα

03/01/20 - 10:00
324325443-56.jpg

Μ. Χρηστάκης: «Η θέση του Γενικού Γραμματέα δεν είναι πολιτική χάρη»

Στην Κομοτηνή συναντήθηκαν την προτελευταία ημέρα του 2019 οι Γενικοί Γραμματείς των δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (όσων διαθέτουν). 

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, υπό τον πρόεδρο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος τη χαρακτήρισε «ενημερωτική» και με στόχο «οι παλιοί Γενικοί Γραμματείς να βοηθήσουν τους καινούργιους».

Ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα εισήχθη στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ελλάδας το 2007 και τότε υπηρετούσαν σε όλη τη χώρα 48 άτομα. Σήμερα, ο αριθμός τους φτάνει τους 175 και μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα γίνουν 280 αφού πλέον «έχει δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δήμο να έχει Γενικό Γραμματέα» όπως είπε ο κος Χρηστάκης.

Επιμένοντας στην άποψή του ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι απαραίτητος για κάθε Δήμο, ο κος Χρηστάκης σημείωσε ότι «ο ρόλος του είναι τεχνοκρατικός» και ότι «θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία για το ρόλο του Γενικού Γραμματέα» ο οποίος παλαιότερα δεν εξυπηρετούσε υπαρκτές ανάγκες, αλλά ο διορισμός του ήταν κάποιου τύπου «ανταμοιβή σε κάποιον που είχε βοηθήσει στην εκλογή του εκάστοτε δημάρχου». 

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την επίσκεψη και τη σύσκεψη και χαρακτήρισε την επιλογή της Μαρίας Σοφιανού Τζαμπάζη στη θέση της Γενικής Γραμματέως του δήμου Κομοτηνής ως «στοχευμένη και πολύ καλή» και την έως τώρα συνεργασία τους ως  «πετυχημένο το μοντέλο». 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr