Μετά από χρόνια συντήρηση για το επαρχιακό οδικό δίκτυο | xronos.gr
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Μετά από χρόνια συντήρηση για το επαρχιακό οδικό δίκτυο

17/09/19 - 10:00

Εργασίες αυτές τις ημέρες επί της γέφυρας Τρελοχείμαρρου στην είσοδο του Κοσμίου, σημαντική η παρέμβαση προς Γρατινή, συνέχεια στο έργο οδοποιίας προϋπολογισμού 1,2εκ ευρώ

Μετά από αρκετά χρόνια λαμβάνουν χώρα εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης. Σχεδόν ταυτόχρονα βρίσκονται σε φάση εξέλιξης κι έναρξης –αντίστοιχα- δύο σημαντικά έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, το πρώτο προϋπολογισμού 1,2εκ ευρώ κι αξίας περί των 550.000 ευρώ από την «Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ» και προϋπολογισμού 2,5εκ ευρώ κι αξίας περί των 1,1εκ ευρώ από την «Αλέξανδρος ΕΤΕΒΕ». 

Τα δύο αυτά έργα, συνολικά, περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νομού. Ασφαλώς, το έργο δεν αφορά σε όλο το νομό, γι’ αυτό κι έχουν εκφραστεί παράπονα από πλείστες περιοχές που μένουν εκτός σχεδιασμού. Ωστόσο, κάλλιο συντήρηση σε μερικά σημεία του νομού, παρά καθόλου…

Συνέχεια στην γέφυρα Κοσμίου
Το εργοτάξιο της Εργομπετόν βρίσκεται αυτές της ημέρες επί της γέφυρας του Τρελοχείμαρρου, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Κοσμίου, λίγο πριν την είσοδο του οικισμού. 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα προβληματική γέφυρα (σ.σ. γι’ αυτό κι έχει δρομολογηθεί η σε βάθος χρόνου κατεδάφισή της και κτίση νέας). Εκεί, γίνεται  αντικατάσταση των αρμών της γέφυρας με νέους και πραγματοποιούνται κι άλλες εργασίες συντήρησης. Το εργοτάξιο θα βρίσκεται επί ποδός στο σημείο μέχρι κι αύριο, ενώ έχουν ληφθεί τα απαραίτητα κυκλοφοριακά μέτρα, ώστε να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο.

Το περασμένο διάστημα πραγματοποιήθηκε «λίφτινγκ» σε δύο γέφυρες επί του ποταμού Λίσσου, στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών και στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξυλαγανής. Και στις δύο γέφυρες οι εργασίες ήταν απαραίτητες, καθώς το οδόστρωμα είχε αρκετές φθορές, ενώ από τους δρόμους αυτούς διέρχονται και βαρέα οχήματα μεταξύ άλλων. Επίσης, παρεμβάσεις γίνονται και στον δρόμο Κάλχας προς Γρατινή, για τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί διαχρονικά προβλήματα στο οδόστρωμα. 

Στο πλαίσιο του έργου γίνονται ή θα γίνουν παρεμβάσεις μεταξύ άλλων στους δρόμους Γρατινή προς Καλλυντήρι, Σάπες προς Λύκειο, Πολύανθος προς Αμβροσία, Φύλακας προς Κρωβύλη. Συντήρηση-κατασκευή αρμών σε γέφυρες, είσοδος Κοσμίου, Προφήτης Ηλίας-Ίασμος, Βοσβόζης- ύψος Φωλιάς. Συμπληρωματικές εργασίες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr