Μικροί και μεγάλοι ας κάνουμε την καθαριότητα δική μας υπόθεση | xronos.gr
«LET’S DO IT GREECE» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μικροί και μεγάλοι ας κάνουμε την καθαριότητα δική μας υπόθεση

09/04/19 - 10:00

Συνεργάστηκαν μέλη του Οδηγισμού, μαθητές και γονείς δημοτικών σχολείων για εθελοντική δράση

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εννέα δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής (2ο, 3ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο), συμμετέχει στην πανελλήνια δράση «Let’s do it Greece», κάνοντας το έργο του Οδηγισμού πράξη. Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00 το πρωί ξεκίνησε ο καθαρισμός πάρκου Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Σε αυτήν την δράση οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης ντύθηκαν με χαρούμενα χρώματα και σχέδια, αφού τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω τους, με εξοπλισμό που προσέφερε το κατάστημα της Ανθής Μαργαρίτου.

Ο καιρός βέβαια δεν ήταν σύμμαχος καθώς ήταν βροχερός, όμως μαθητές, γονείς και μέλη του Οδηγισμού ήταν εκεί για να συνδράμουν στον καθαρισμό. Η Ασημίνα Γεράκη πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Οδηγισμού απέδωσε τα εύσημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για την κατάσταση του πάρκου και κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τα πάρκα και τις γειτονιές της πόλης γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά "εδώ παίζουν τα παιδιά μας, εδώ περπατάμε όλοι μας".

Την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών είχε σαν στόχο κυρίως αυτή η δράση, με την κα Γεράκη να αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι μικροί και μεγάλοι να κάνουν την καθαριότητα δική τους υπόθεση. "Οι νοοτροπίες αλλάζουν", παρατηρεί με αισιοδοξία η κα Γεράκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι "ο Οδηγισμός προσπαθεί να περάσει κάθε μήνυμα για το καλό των παιδιών μας και το καλό όλων. Είναι μέσα στο παιδαγωγικό πρόγραμμα που ακολουθούμε να μάθουμε στα παιδιά που αργότερα θα μεγαλώσουν να προσφέρουν και να μην αδιαφορούν για τον συνάνθρωπό τους και για τον χώρο όπου ζουν".

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, ήταν το μήνυμα της δράσης.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr