Μουσικό οδοιπορικό για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης | xronos.gr
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μουσικό οδοιπορικό για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης

21/08/19 - 10:00

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την συναυλία 40 μουσικών από τα τμήματα στρατιωτικών μουσικών του Δ’ Σώματος Στρατού στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

Ένα μουσικό οδοιπορικό αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής το βράδυ της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, από την Κομοτηνή ξεκίνησε, θα συνεχιστεί σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, και θα καταλήξει στην Ξάνθη, το μουσικό ταξίδι στη Θράκη του Δ’ Σώματος Στρατού, εν όψει των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της «πόλης με τα χίλια χρώματα» (σ.σ. Ξάνθης).

Οι μπάντες των σχηματισμών του Δ΄ Σ.Σ., σε συνεργασία με τους Δήμους Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, δίνουν συναυλίες υπό τον τίτλο «Οδοιπορικό Μουσικών Εκδηλώσεων στη Θράκη», σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Κομοτηνή: Δευτέρα 19 Αυγούστου, ώρα 20:30, θερινό δημοτικό θέατρο (δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο). Αλεξανδρούπολη: Πέμπτη 22 Αυγούστου, ώρα 20:30, μπροστά στο Νομαρχείο. Διδυμότειχο: Τρίτη 27 Αυγούστου, ώρα 20:30, στο Κάστρο. Ξάνθη: Παρασκευή 30 Αυγούστου, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη για το κοινό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη στην συναυλία που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, σχεδόν κατακλύζοντας την κερκίδα του θερινού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Επί σκηνής 40 μουσικοί από τα τμήματα στρατιωτικών μουσικών του Δ’ Σώματος Στρατού παρέθεσαν ένα μελωδικό μουσικό ταξίδι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι ταξίαρχοι Λεωνίδας Γιοβάνης και Ιωάννης Μπόγδος, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων και ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr