"Μπαλώματα" στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξυλαγανή - Ίμερος | xronos.gr
ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

"Μπαλώματα" στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξυλαγανή - Ίμερος

20/11/18 - 10:00

Είχε υποστεί καθίζηση τον Δεκέμβριο του '17, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες όχι μόνο στο σημείο της καθίζησης αλλά και σε λοιπά προβληματικά σημεία

"Μπαλώθηκε" το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει την Ξυλαγανή με τον Ίμερο. Ο δρόμος είχε υποστεί καθίζηση στις 17 Δεκεμβρίου του '17, ενώ είχε προβλήματα και σε διάφορα άλλα σημεία του που δημιουργούσαν κινδύνους για τους διερχόμενους. Μία ισχυρή κακοκαιρία ήταν αρκετή πέρσι τον Δεκέμβριο, ώστε όπως βλέπετε στην σχετική φωτογραφία, να υποστεί σημαντική βλάβη ο δρόμος, να διακοπεί αρχικά η κυκλοφορία και κατόπιν για αρκετούς μήνες να συνεχιστεί μόνο σε ένα ρεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των διερχόμενων οδηγών από το σημείο, ενώ αργότερα επισκευάστηκε προσωρινά μέχρι να ξεκινήσει η εργολαβία για την πλήρη αποκατάστασή του. Ο δρόμος τελικά παραδόθηκε πριν λίγο διάστημα και ο "Χ", κατά το πέρασμά του από το σημείο, διαπιστώνει την ολοκλήρωση των εργασιών.

Στα τέλη Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε κονδύλι ύψους 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Ξυλαγανής - Ιμέρου. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε ομόφωνα τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας του έργου, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για το έργο. 

Στα μέσα Ιουνίου εντέλει ξεκίνησαν οι πολυπόθητες εργασίες αποκατάστασης, μετά από πολύμηνη υπομονή. Οι εργασίες είχαν σκοπό να διευκολύνουν την μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως το μέρος του δρόμου που υπέστη καθίζηση, όπως και κάποια άλλα προβληματικά σημεία του δρόμου.

Μπαλώθηκε λοιπόν όχι μόνο η επίμαχη και επικίνδυνη καθίζηση, αλλά και άλλα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία είχαν επισημάνει στους αρμοδίους κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και των κίνδυνό τους είχαν διαπιστώσει και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. Τουλάχιστον σε τρία σημεία έγιναν εργασίες, που πράγματι έχουν βελτιώσει την προσπελασιμότητα από το σημείο. 

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη σημεία στο δίκτυο που χρήζουν προσοχής, όπως παλιότερα μπαλώματα που ήδη φαίνονται προβληματικά. Όπως κι αν έχει το έργο αναμένεται να κριθεί με τον χρόνο.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως η καθυστέρηση στις εργασίες ενημερωνόμαστε πως οφειλόταν στην απαίτηση του αρμόδιου υπουργείου να γίνει η δημοπρασία μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προκήρυξη μέχρι τον Απρίλιο και η διαδικασία να κρατήσει περίπου δύο μήνες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr