Μπλέξιμο με τις λαϊκές αγορές στο ν. Ροδόπης | xronos.gr
ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΙΣ «ΚΟΒΟΥΝ» - ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ

Μπλέξιμο με τις λαϊκές αγορές στο ν. Ροδόπης

19/03/20 - 10:00

Αναστολή στους Δήμους Κομοτηνής, Ιάσμου, κανονικά στους Δήμους Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών

Σε διαφορετικές κατευθύνεις κινούνται οι Δήμοι της Ροδόπης αναφορικά με τη λειτουργία ή μη των λαϊκών αγορών εντός των γεωγραφικών ορίων τους. Έτσι, από τη μία οι Δήμοι Κομοτηνής και Ιάσμου έχουν αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, από την άλλη οι Δήμοι Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών τις συνεχίζουν με περιορισμούς*.

Στον Δήμο Κομοτηνής ούτε αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε Κομοτηνή, Αίγειρο, Νέο Σιδηροχώρι, Φανάρι, όπως είπε στον «Χ» ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης.

Στον Δήμο Ιάσμου υπήρξε απόφαση αναστολής των λαϊκών αγορών Ιάσμου και Σώστη μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2020, με απόφαση δημάρχου Οντέρ Μουμίν.

Στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών οι λαϊκές αγορές σε Ξυλαγανή και Σάπες θα γίνουν με περιορισμούς*, όπως είπε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.

Στον Δήμο Αρριανών οι λαϊκές αγορές σε Φιλύρα, Αρριανά και Άρατο θα γίνουν με περιορισμούς*, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αμέτ Ριτβάν.

*Σύμφωνα με τα «λουκέτα» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, στις λαϊκές αγορές επιτρέπεται η πώληση μόνο προϊόντων πρωτογενούς τομέα, ενώ επιβάλλεται η τήρηση των περιορισμών για τον μη συγχρωτισμό πωλητών και καταναλωτών. Οι  πωλητές  μεταξύ τους θα έχουν κενό  απόστασης οκτώ μέτρων (ήτοι δύο θέσεις). Οι πωλητές, σύμφωνα με τις νέες υγειονομικές διατάξεις και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού οφείλουν να λαμβάνουν και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας υγιεινής  και ασφάλειας των τροφίμων τόσο γι’ αυτούς όσο και για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr