Νέα στέγη και με τη "βούλα" για το σύλλογο Αγ. Θεοδώρων | xronos.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΜΕΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Νέα στέγη και με τη "βούλα" για το σύλλογο Αγ. Θεοδώρων

22/02/18 - 11:00
2345356476457-68.jpg

Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησαν άδεια λειτουργίας στο Κέντρο Αποθεραπείας, Αποκατάστασης, Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 28 ατόμων

Τη νέα του σύγχρονη στέγη, δυναμικότητας 28 ατόμων, έχει πλέον με κάθε επισημότητα ο σύλλογος ατόμων με νοητική υστέρηση Αγ. Θεόδωροι. Η στέγη είναι αποτέλεσμα της μεγάλης δωρεάν του αείμνηστου Νικόλαου Κάρρα αλλά και πλήθος άλλων επώνυμων και ανώνυμων εθελοντών, που άλλωστε διαχρονικά αποτελούν την "ψυχή" του συλλόγου όπως τονίζει πάντα η πρόεδρός του Νατάσα Λιβεριάδου. 


Αυτή τη φορά, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης νομού Ροδόπης "Άγιοι Θεόδωροι" βρίσκεται ενώπιον μίας διπλής θετικής εξέλιξης. Και οι δύο συνέβησαν με κάθε επισημότητα μιας που οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στην "Διαύγεια". 


Η πρώτη εξέλιξη αφορά στην ίδρυση του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης, Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση δυναμικότητας 28 ατόμων στον σύλλογο Αγ. Θεόδωροι. Η νέα στέγη βρίσκεται στον οικισμό Υφαντών του δήμου Κομοτηνής. Το κεντρικό κτίριο είναι 300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ υπάρχουν όλοι οι κατάλληλοι χώροι για την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία και αποκατάσταση των ατόμων με νοητική υστέρηση. 


Η δεύτερη εξέλιξη αφορά στην χορήγηση άδειας λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας. Το πρώτο κομμάτι της άδειας περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα και τρεις οικίσκους, ενώ ο τελικός σχεδιασμός περιλαμβάνει οκτώ οικίσκους. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες κρίθηκε ότι το κέντρο πληροί όλους τους απαιτούμενους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας λειτουργίας, στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. 


Επιστημονικός διευθυντής του κέντρου ορίστηκε ο ιατρός Γιάννης Μπέλλας ειδικότητας ψυχιατρικής. 
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr