Το νέο δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών | xronos.gr
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το νέο δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών

07/06/19 - 10:00
2342345235-26.jpg

«Επανεκκίνηση» 11 έδρες, «Μαζί για τον Τόπο μας» 8 έδρες, «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» 6 έδρες, «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» 2 έδρες

Με την παράταξη του νέου δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου να έχει το προβάδισμα σε έδρες, αλλά τις συνεργασίες να είναι απαραίτητες, διαμοιράζονται οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών.

Τα τελικά αποτελέσματα σταυροδοσίας των δημοτικών συμβούλων μάς δίνουν την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου, διευκρίνισης χρήζουν όμως:

Πρώτον, ότι έχουν εκφραστεί παράπονα για την καταμέτρηση. Δεύτερον, ότι δεν έχει διευκρινιστεί 100% πως οι επικεφαλής λαμβάνουν έδρα στην εκλογική ενότητα από την οποία έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους. Το ως άνω παράλογο έχει ως αποτέλεσμα οι κ.κ. Σταυρίδης και Ιωάννου, να καταλαμβάνουν το πιθανότερο έδρα στην ΔΕ Μάρωνειας κι όχι στην ΔΕ Σαπών όπου ψηφίζουν. Επίσης, παρά την παραφιλολογία γύρω από την έδρα του κου Βασιλειάδη, αυτή φαίνεται «κλειδωμένη» στην ΔΕ Σαπών, καθώς εκεί πήρε όχι μόνο τις περισσότερες ψήφους, αλλά εκεί ψηφίζει κιόλας. Για τα παραπάνω οι δικηγόροι των παρατάξεων έχουν έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους, ζητώντας διευκρινίσεις.

Από το σύνολο των 21.858 εγγεγραμμένων την α’ Κυριακή ψήφισαν 11.465 πολίτες. Από αυτά τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια ήταν συνολικά 949.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο
Έχοντας λάβει τις περισσότερες ψήφους ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση» έχει 11 έδρες πλην της θέσης του δημάρχου στην οποία εκλέγεται ο επικεφαλής της παράταξης Ντίνος Χαριτόπουλος. Ακολουθεί η παράταξη «Μαζί για τον Τόπο μας» με 8 έδρες, η «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» με 6 έδρες και η «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» με 2 έδρες.

Οι 11 έδρες της παράταξης «Επανεκκίνηση» διαμοιράζονται ως εξής:
Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την δημοτική ενότητα Μαρωνείας: Μουσταφά Καραγκιόζ (609), Χαράλαμπος Καρύδης (458), Οσμάνογλου Τζανέρ Μουσταφά (456), Χαλήλ Χαφέρ Γαγαλή (407). Επτά από την δημοτική ενότητα Σαπών: Μεμέτ Αλή Τοπάλ (913), Μιλτιάδης Μαυρίδης (811), Μουσταφά Μολλά Αμέτ (536), Κυριακούλα Τσολάκη (530), Γκιοκχάν Σελήμ (416), Ηλίας Εμιρζάς (406), Ολυμπία Λούρμπα (374).

Οι 8 έδρες της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» διαμοιράζονται ως εξής:
Ο επικεφαλής Γιάννης Σταυρίδης το πιθανότερο εκλέγεται από την ΔΕ Μαρώνειας. Από την δημοτική ενότητα Μαρώνειας εκλέγονται επίσης: Χρήστος Μεραχτσάκης (719), Πέτρος Δουδουλακάκης (574), Ριτβάν Ιμάμ Χασάν (524). Εάν ο κος Σταυρίδης λάβει έδρα ΔΕ Σαπών, εκλέγεται και Νετζμή Σαλήμ (393). Από την δημοτική ενότητα Σαπών: Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τσάτσας (460), Δημήτριος Πιλιλίτσης (372), Γεώργιος Αντωνιάδης (351) και το πιθανότερο ο Σεντάτ Οσμάν (324).

Οι 6 έδρες της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» διαμοιράζονται ως εξής:
Ο επικεφαλής Απόστολος Ιωάννου το πιθανότερο εκλέγεται από την ΔΕ Μαρώνειας. Από την δημοτική ενότητα Μαρώνειας εκλέγονται επίσης: Ευάγγελος Βαρνιτσιώτης (557), Απόστολος Τασίδης (476). Εάν ο κος Ιωάννου λάβει έδρα ΔΕ Σαπών, εκλέγεται και ο Χρήστος Αβραμίδης (419). Από την δημοτική ενότητα Σαπών: Μαρία Τριφωνίδου (445), Δημήτριος Μοσχάκης (366) και το πιθανότερο ο Δημήτριος Κοτσάκης (347).

Οι 2 έδρες της παράταξης «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» διαμοιράζονται ως εξής:
Ο επικεφαλής της Μιχάλης Βασιλειάδης λαμβάνει έδρα από την ΔΕ Σαπών. Συνεπώς, εκτός απροόπτου απομένει μία θέση στην ΔΕ Μαρώνειας, την οποία λαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (143). Πρώτος στην ΔΕ Σαπών, εάν προκύψει από εκεί η δεύτερη έδρα είναι ο Μουσταφά Ορχάν (143).

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr